Teknik Yapı Alsancak’ta İzmirliler’e kazandıracak

İzmirliler’e kazandıracak Emlak Konut’un İzmir Alsancak ihalesini 1.6 milyar liraya kazanan Teknik Yapı, karma konseptli projesinden ilk konut alanlara yüksek oranda kazandırmak istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2017 Güncelleme 20 Ekim 2017, 00:00
Teknik Yapı Alsancak’ta İzmirliler’e kazandıracak

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaptığı binlerce konutla inşaat sektöründe önde gelen markalardan biri olan Teknik Yapı, İzmir atağına kalktı. Emlak Konut GYO'nun Alsancak ihalesini kazanan firma, proje ortağı olarak Halk GYO'yu da yanına alarak yeni proje için çalışmalara başladı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, İzmir'e yatırım hamlesi başladığını belirterek, kentin merkezinde yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını söyledi. Yeni projenin Alsancak'ın göbeğinde olduğunun altını çizen Umut Durbakayım, Alsancak Garı'nın yanındaki projenin karma konseptle hayata geçirileceğini kaydetti.

KENTE UYGUN BİR PROJE
47 bin metrekarelik arsada konut, rezidans, apart otel ve kültür merkezi yapacaklarını dile getiren Durbakayım, projeyi yaklaşık 4 ay sonra satışa çıkarabileceklerini söyledi. Kordan'da projenin tanıtım ofisini açacaklarını anlatan Durbakayım, lansmanda çok uygun fiyatlardan satışa çıkacaklarını vurguladı. Durbakayım, "Buradan ilk alanlar çok kazanacak. Halk GYO ile iyi bir sinerji yakaladık. İstanbul projelerini oraya taşımayacağız. İzmir'e uygun bir proje yapacağız" dedi.

KONUT KAYBETTİRMEZ
Teknik Yapı olarak kendilerinden konut alanlara kazandırdıklarını belirten Umut Durbakayım, Tuzla'daki 5 bin konutluk proje olan Evora İstanbul'da yüzde 165 prim sağladıklarını söyledi. Durbakayım, gayrimenkulün hâlâ önemli yatırım fırsatları sunduğunun altını çizerek, konutun uzun dönemde zarar ettirmeyeceğini vurguladı.

FAİZLER DÜŞMELİ
Umut Durbakayım, faizlerin yüksek olduğunu belirterek, "Bu oranların düşmesi gerekiyor. Ekonominin daha da canlanması için herkesin bazı şeylerden feragat etmesi gerekiyor" dedi. Firma olarak düşük faiz vermek için çaba gösterdiklerini anlatan Durbakayım, "60 ay sıfır faiz uyguluyoruz, ödemeleri 1 yıl erteliyoruz. Herkese göre ödeme planı çıkarıyoruz" diye konuştu.

Yavuz KARAMAN