Lüksün yeni adresi Ataköy

Son dönemde birbiri ardına yükselen projelerle İstanbul’da lüks konutun yeni adresi olan Ataköy-Zeytinburnu sahil bandında metrekare fiyatları 30 bin liraya kadar çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2018 Güncelleme 03 Ocak 2018, 00:00
Lüksün yeni adresi Ataköy

İÇİNDEKİLER

Eski fabrikaların ve deri atölyelerinin bir bir konut projesine dönüşmeye başladığı Ataköy-Zeytinburnu sahil hattı, İstanbul'da en yüksek konut fiyatlarının telaffuz edildiği bölgelerden biri haline geldi. Bu konuda adeta Boğaz'la yarışan bölgenin değeri, Marmaray Tüneli'nin açılmasıyla daha da attı. Hat üzerinde hayata geçirilen markalı konut projeleri A ve A+ konut alıcısına birbirinden farklı ve şaşaalı konut seçenekleri sunuyor. Bölgedeki projeler, sundukları lüks özellikler kadar, yüksek fiyat konusunda da birbirleri ile yarışıyor. Sahil bandındaki markalı konut projelerinde metrekare fiyatları 30 bin liraya kadar çıkıyor.

HEMEN TESLİM FIRSATLAR
Ataköy-Zeytinburnu sahil hattındaki bazı projeler, konut alıcısına hemen taşınabilecekleri ev seçenekleri sunuyor. Bunlar arasında Kuzu Grup imzalı SeaPearl Ataköy'ün yapımı tamamlanan ilk etabında 88 ile 398 metrekare arasında değişen 1+1'den 4.5+1'e kadar farklı daire tipleri yer alıyor. Projede metrekare fiyatları 8 bin dolardan başlıyor. Özyazıcı İnşaat ve Karadeniz Örme'nin TOKİ güvencesiyle inşa ettiği Yalı Ataköy'de de yaşam başladı. 512 apart ünite, 64 ofis ve 7 dükkandan oluşan projede; 66 ve 200 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 5+1 konutlar ortalama 20 bin lira metrekare fiyatlarıyla satışa sunuluyor.

DEV PROJELER
Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat'ın Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Büyükyalı, 111 dönümlük arazide yükseliyor. İlk etabında 560 ünite bulunan projedeki 77 metrekarelik 1+1'lerin fiyatı 850 bin liradan başlıyor. Şubat 2019'da teslim edilecek projede; 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 konut tiplerine de yer veriliyor. Kalkavan Yapı-Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığıyla Zeytinburnu sahilinde TOBB arazisi üzerinde hayata geçirilen Yedi Mavi projesinde metrekare fiyatları 16 bin ile 24 bin lira arasında değişiyor. Şubat 2019'da teslim edilecek projede; daire fiyatları ise 1 milyon 350 bin liradan başlıyor, 9 milyon 600 bin liraya kadar çıkıyor. 63 dönümlük alanda 848 bağımsız bölümden oluşan Yedi Mavi'de büyüklükleri 75 ile 400 metrekare arasında değişen 5 farklı tipte daire seçeneği bulunuyor. Doğa Madencilik'in 62 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde 7 rezidans, 2 otel ve 1 apart otelden oluşan Pruva 34 projesinde ise metrekare fiyatları 4 bin ile 5 bin 250 dolar arasında değişiyor. 1+1, 2+1 apart ve 4+1, 5+1 rezidans daire seçeneklerinin bulunduğu projede teslimler Haziran 2018'de başlayacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM GAZ
■ Kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda son dönemde Kadıköy ve Bağdat Caddesi'nin en yakın rakibi olan Ataköy-Zeytinburnu sahil hattında yenilenen münferit binaların sayısı da azımsanamayacak bir büyüklüğe ulaştı. Bu kapsamda yapılan yeni binalar da hesaba katıldığında, bu hatta pazara sunulan yeni konut sayısının onbinlerle ifade edilebileceği belirtiliyor. Arsa arzının kısıtlı olduğu bölgede kentsel dönüşümle inşa edilen münferit bina projelerindeki fiyatlar da markalı konut projeleriyle yarışıyor. Bu binalarda 10 bin doların altına inmeyen metrekare fiyatları, bölgedeki rekabete tuz biber ekiyor.

YAVUZ KARAMAN