Alex gitti dertler bitti

Brezilyalı gitti, F.Bahçe iki Avrupa deplasmanından 6 puan çıkardı, Beşiktaş derbisini kazandı, 6 eksikle gittiği Bursa'dan 1 puan aldı. Peki Alex'in gidişiyle takımda ne değişti. İşte gerçekler:

Giriş Tarihi 28 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2012, 10:04
Alex gitti dertler bitti

İÇİNDEKİLER

FUTBOLCU REAKSİYONU
Aykut Kocaman ve Alex arasında yaşanan sorunlar takımı da etkiledi. Öyle ki bu gerginlik Spartak Moskova maçında Alex'in yedek kalmasıyla tavan yaptı. Ardından Brezilyalı'nın kadro dışı kalması ve son olarak Kasımpaşa maçında yaşananlar takımı da gerdi. 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi futbolcular yaşananlara tepkilerini sahada ortaya koydukları mücadele ile verdi. Alex'in gidişine çok üzülen taraftara M'Gladbach maçındaki futbolla mesaj gönderdi: "Biz buradayız."

TEMPO YÜKSELDİ
Alex, oynadığı 9 sezonda golleri ve asistleriyle birçok maçın sonucunu değiştirdi. Ancak ilerleyen yaşı nedeniyle maç içinde zaman zaman temposunun düşmesi tüm takımı etkiliyordu. Alex'in ayrılığıyla takımın temposu standart kazandı. Kocaman, Alex'in ayrılmasının ardından kadroyu hep fiziksel devamlılığı yüksek isimlerden kurdu. Böylece takım maçın sonuna kadar ayakta kalan taraf oldu.

KALİTELİ KOŞU ARTTI
Tekni k Direktör Aykut Kocaman'ın üzerinde çok durduğu kaliteli koşu mesafesi Alex'in ayrılığı ile bir anda arttı. Bu rakam takıma dengeli dağılmaya başladı.

KAZANAN HAKLIDIR

F.Bahçe Alex gittikten sonra M'Gladbach'ı 4-2, Beşiktaş'ı 3-0 gibi net sonuçlarla yendi. 6 as oyuncusundan yoksun gittiği Bursa'dan 1 puan çıkardı ve AEL'i yenip Avrupa Ligi'nde önemli bir galibiyet aldı. Alex- Kocaman gerginliğinde büyük çoğunluk hocayı suçluyordu ancak alınan tüm sonuçlar, Kocaman'ın elini güçlendirdi ve kararının yanlış olmadığını gösterdi.

Sabah