5 Yıldız'lı skandal

Yönetim, cuma günü Stat Müdürü Gökhan Yıldız'ın işine son verdi... İddiaya göre, "yeni müdür" görevine adapte olana kadar, TT Arena'da büyük bir ihmal yaşandı... Maç öncesi yapılması gereken drenaj temizliği aksadı. Yönetim salı günü aşırı yağmur başlayınca kovulan Yıldız'ı apar topar çağırıp çalıştırdı... Ama iş işten geçti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2012 Güncelleme 25 Ekim 2012, 01:13
5 Yıldız’lı skandal

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Cluj'a kaptırdığı 2 puanın faturası saha zeminine kesildi... Başta Fatih Terim olmak üzere futbolcu ve herkesin bahanesi suyla kaplı olan zemindi..

MADONNA KONSERİYLE BAŞLADI
Takvim büyük skandalın perde arkasını su yüzüne çıkarıyor!.. Herşey Haziran ayında Madonna'nın TT Arena'da konser vermesiyle başladı.. Saha içine alınan yaklaşık bin kişi zemine zarar verdi.. Sezon başında sahanın çimleri komple yenilendi.

YILDIZ APAR TOPAR ÇAĞRILDI!
Yeni zemin drenaja uyum sağlayamadı. Ancak Cluj maçına yaklaşık 4 gün kala yani geçen hafta cuma günü bu işte usta olan Stat Müdürü Gökhan Yıldız'ın işine son verildi. Haftasonu Arena'da maç olmadığı için drenaj borulanının ve kapaklarının yapılması gereken bakımı ihmal edildi. Stata Müdürü Yıldız'ın yerine ise Mustafa Turgun getirildi. İddiaya göre Turgun'un bu konuda tecrübesi olmadığı için drenajların durumuna bakmak kimsenin aklına gelmedi... Salı günü yağan sağnak yağmurun ardından kovulan eski müdür Gökhan Yıldız apar topar stada getirildi ve çalıştırıldı. Ancak iş işten geçmişti. Zemin komple sular altında kalmıştı.

AÇIKLAMA ÇOK KOMİK!
Dün yönetim bir açıklama yaptı. Sezon başında çimlerin yenilenmesine rağmen drenaj sorunu yaşandığını ve bu durumun nereden kaynaklandığının araştırılıp kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi.

ÖRNEK GÖSTERiLMiŞTi AMA...
6 AYDA NE DEĞİŞTİ!
Salı günkü G.Saray-Cluj maçı sırasında aşırı yağış nedeniyle TT Arena'nın zeminini su basması akıllara ertelenen Süper Final açılış maçını getirdi... 14 Nisan 2012'de Beşiktaş- Galatasaray arasındaki Süper Final'in açılış maçı aşırı yağış nedeniyle ertelenmişti. İnönü Stadı'ndaki drenaj sistemindeki arıza yüzünden zemini su basmış, hakemler de "Bu zeminde futbol oynanmaz"' rapor verip derbiyi ertelemişti.

ARENA'DA ZEMİN ÇOK İYİYDİ AMA...
Aynı saatlerde TT Arena'da da zemin üzerinde çalışmalar yapılmış ve zeminin futbol oynamaya çok müsait olduğu belirtilmişti. İşte o tarih üzerinden 6 ay geçti ve bu kez Arena'nın zeminini su bastı ve G.Saray- Cluj maçı güçlükle oynandı.

SUÇLU MADONNA!
Haziran ayında Arena'da gerçekleyen Madonna konserinde zemine de seyirci alınmıştı.

ÜNAL ÖZÜAK: "BAKIM YAPILMAMIŞ"
Stat zemini yazın yenilenince killi toprak sertleşmiş. Sertleşen killi toprak da suyu aşağıya geçiremez olmuş. Böyle bir durumda kenarlardaki drenajların bakımının iyi yapılması gerekir ki böyle sorunlar yaşanmasın. Her maç öncesi gider borularının ve kapakların temizlenmesi gerekir. Demek ki stat müdürü kovulunca iş ortada kalmış...

TWİTTER NOTLARI
TT Arena Stadı'nın kötü zemini Twitter'da da çok konuşuldu. İşte Arena zeminini TT'ye taşıyan görüşler..
@cemgezgor TT arenada müthiş bir zemin var :) Ayhan Akman olsaydı havadan doldurma toplarla Galatasaray'ı çoktan öne geçirmişti.
@AlpErtanCR7 Eğer zemin bu durumda olmasaydı Galatasaray çoktaan 20'ı bulmuştu.Puan kaybı yaşanırsa gerçekten yazık olur..
@eksisozlu Galatasaray 'in zemin rezalet, bunun onune gecebilecek bir teknoloji daha yok mu arkadaş?
@bariseses Bir an için Tromso Galatasaray maçını anımsadım bu kadar ağır bir zemin görünce. Ders alınmamış!
@ElifSrtkn G.Saray'ın en büyük rakibi zemin şu an
@Dogagezr Bu zeminin sorumluları kim allahaşkına. 2012'nin Seyrantepes'inde olacak iş değil!


TUNÇ ÖZGEN