Esmer, sarı, beyaz, tahıllı ve nicesi... Ekmek sofralarımızın vazgeçilmezi. Çoğu insan ekmeksiz öğün tükettiğinde kendini doymuş bile hissetmiyor. Ekmek sofralarımızın bu kadar ayrılmaz bir parçası iken dikkat etmemek olmaz. Çünkü artık ekmeklerde bile hile yapılır duruma gelindi. Son dönemde 'doğal ekmek' olarak pazarlanan ürünlerde bile bu katkı maddelerine rastlanabiliyor. Peki ekmekte katkı maddesi bulunup bulunmadığını nasıl anlayabiliriz? İşte püf noktaları...
Beslenme ve Diyetetik Uzmanları ekmek konusunda uyarıyor. Ekmekte güzel bir görüntü sağlanması, ağartmak, hacminin artması, hamurun işlenmesinde kolaylık, ömrünü uzatmak ve bayatlamayı geciktirmek, dayanıklılığı artırmak, ucuz olmasını sağlamak gibi sebeplerle katkı maddeleri kullanılıyor.
Koruyucu, işlev ya da dayanıklılığı artırıcı malzemeler kullanılan ekmeklere basınç uygulanarak, rengine ve gözeneklerine dikkat edilerek her şey anlaşılabiliyor.