Günümüzün en önemli hastalıkları arasında yer alan kanserden korunmak için öncelikle yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Bunların başında da doğal kanser önleyici besinlerin mucizevi gücünden yararlanmak geliyor.
SUMAK SERBEST RADİKALLERİ TEMİZLER
Tüketilen birçok yiyeceğin vücudumuza zararı kadar faydası da bulunuyor. Bunlardan biri de DNA hasarına karşı savaşan sumak. Sumak, kansere sebep olan serbest radikalleri temizliyor. Anadolu yemeklerinin baş tacı olan sumak, hücre yapısını korur. Baharat ya da suyu tüketilebilir. Özellikle deforme olmuş hücreleri hedef alır ve iyileştirir.
Her yemeğin üzerine baharat olarak atabilirsiniz ya da kaynamış suda 10 dakika demlediğiniz sumağın çayını içebilirsiniz. Düzenli olarak sumak tüketmek idrar yolları ve bağırsakları temizler ve vücudu zararlı etkenlerden korumak için çalışır.