Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı sağlıklı beslenme. Gün içinde yediğimiz ve içtiğimiz şeyler ruh ve beden sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, kalp, karaciğer, bağırsak ve akciğer gibi organlarımızın sağlığını koruyan besinler hakkında bilgi verdi. Peki hangi besin hangi organımızı koruyor? Kalp, karaciğer, bağırsak ve akciğer sağlığımız için hangi besinleri tüketmeliyiz? İşte yanıtı...
Kalp her atışıyla, karaciğer safra üretimiyle ya da akciğer her nefes alışımızla aslında onlara iyi bakmamız gerektiğini bize hatırlatıyor.
Yedeği olmayan organlarımızın sağlığı için bazı besinleri soframızdan ayırmamak ve dengeli bir şekilde tüketmek gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, kalp, karaciğer, bağırsak ve akciğer gibi organlarımızın sağlığını koruyan besinler hakkında bilgi verdi.
KALP ÖNCE KIRMIZI BESİNLERİ SEVER
Kalbimiz aslında kendisi ile özleşen kırmızı rengini çok seviyor. Kırmızı besinlerin başında da domates geliyor. Domatese kırmızı rengini veren likopen kalp hastalıkları riskini azaltıyor ve kolesterolü düzenliyor.