Bilimsel yayınlar, sağlıklı beslenme ve hayat tarzı değişikliklerinin çeşitli kanser türlerini yüzde 40-70 oranında önleyebileceğini gösteriyor. Kanserden korunmak için sağlıklı vücut ağırlığına sahip olmanın yanı sıra, koruyucu fitokimyasal içeren sebze ve meyveler ile sağlıklı tahılları düzenli tüketmek ve doymamış yağ asitleri içeren faydalı yağ kaynaklarını tercih etmek gerekiyor.
TÜKETİM ÇILGINLIĞI
Kötü beslenme, kansere davetiye çıkarıyor. "Tehlikeli" gıdaların başında şeker geliyor. Amerikalı uzmanlar, şeker tüketimiyle kanser arasında bağlantı olduğunu vurguluyor ve ekliyor: "1960'lı yıllarda bir kişinin şeker tüketimi yıllık 5 kiloydu.
Ancak günümüzde bu rakam 70 kiloyu aştı. Özellikle içeceklerdeki şeker büyük risk. Şekersiz asitli içeceklere inanmayın. Çünkü bu doğru değil. Şeker kanser riskini yüzde 50 arttırıyor."