Namus cinayeti

Evli kadın yasak aşkıyla birlikte evde basıldı. Eşinin akrabaları sevgilisini öldürüp cesedini dereye attı. Töreden korkan kadın ise korumaya alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2009 Güncelleme 09 Temmuz 2009, 00:09

İÇİNDEKİLER

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yasak ilişki kanlı bitti. Düzgören Köyü'nde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi N.G., devlet hastanesinde sıra beklerken 29 yaşındaki A.A. ile tanıştı.

Canını zor kurtardı
Görüşmeye başlayan ikili birbirlerine aşık oldu. Önceki gün N.G.'yi arayan A.A., görüşmek istediğini belirtti. Çoban olan kocası R.G.'nin evde olmadığını söyleyen genç kadın da sevgilisini eve çağırdı. N.G.'nin eve erkek aldığını gören köylüler durumu R.G.'nin babasına anlattı. Gelinlerinin evine baskın düzenleyen R.G.'nin babası, annesi ve kardeşi, aşık çifti ilişki sırasında yakaladı. A.A., silah zoruyla köy dışına götürülürken, N.G. kaçmayı başardı. En yakın jandarma karakoluna sığınan kadının ifadeleri üzerine köye giden ekipler, dere kenarında A.A.'nın cesediyle karşılaştı. Başından ve karnından vurularak öldürüldüğü belirlenen A.A.'nın cesedi morga kaldırıldı. Cinayetle ilgili genç kadının kayınbiraderi H.G., kayınbabası C.G. ve kayınvalidesi gözaltına alındı. "Cinayeti namusumuzu temizlemek için işledik" diyen H.G. ve C.G. tutuklanırken, anne serbest bırakıldı.