15 yıllık özlemle göçtü

15 yıl sonra tedaviyle hamile kalan kadın, bebeğini sezaryenle dünyaya getirdi Ancak ameliyat sırasında oksijen verilmediği için kızını göremeden can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2009 Güncelleme 13 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Samsun'da Tenzile-Arif Alkan çifti, mutluluklarını dünyaya getirecekleri bir bebekle perçinlemek istiyordu. Ancak çiftin normal yollarla bebekleri olmadı. 15 yıl boyunca tedavi olan ancak bir türlü bebek sahibi olamayan Tenzile Alkan, sonunda muradına erdi. Hamile kalan kadın, 13 Şubat'ta doğum için Kızılırmak Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ameliyata, anestezi uzmanı izinli olduğu için anestezi teknisyeni girdi. İddiaya göre, sezaryen operasyonu sırasında gebe kadına oksijen ihtiyacını karşılayacak hortum 10 dakika sonra takıldı.

148 GÜN YAŞAM SAVAŞI VERDİ

Ameliyatın ardından sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya gelirken, akciğer ve beynine oksijen gitmeyen genç anne, komaya girdi. Anne Alkan, ambulansla Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Sevk sırasında doktorların, "Birkaç gün sonra taburcu olur" dediği genç kadın, bitkisel hayata girdi. Ve 148 gündür yaşam savaşı veren Tenzile Alkan, önceki gün hayatını kaybetti. Kızıyla başbaşa kalan baba, hastane hakkında şikayetçi olacak.