'Can'ınız acımadı mı?

Akif Can Yıldız'ın dramı yürekleri yakıyor. Annesinin karnındayken babasını kaybeden küçük çocuk, 10 yıl sonra babasının öldüğü gün maganda kurşunuyla can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2009 Güncelleme 13 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Adana'da 9 yaşındaki Akif Can Yıldız için mutlu başlayan gün, ölümle sonuçlandı. Dede Durmuş Karabekiroğlu, çocukları ve torunlarıyla birlikte Seyhan Baraj Gölü kenarına piknik yapmaya gitti. Aile gece geç saatlere kadar göl kenarında kalırken, saat 23.30 sıralarında Akif Can Yıldız (9) yattığı yerde birden kanlar içinde kaldı. Dede Durmuş Karabekiroğlu ve dayıları, küçük çocuğu hemen hastaneye kaldırıldı. Kafasına isabet eden kurşun ameliyatla çıkarıldı. Ancak küçük çocuk için her şey çok geçti. Küçük Akif Can, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

GÖRMEDİĞİ BABASIYLA AYNI GÜN

Akif Can Yıldız'ın babası Akif Yıldız'ın da (23) annesinin karnında 2 aylık iken Kahramanmaraş'ta elektrik akımına kapılarak yine Temmuz ayının 12'sinde hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Dede Karabekiroğlu, 9 yıldır baktığı torununu kaybetmenin acısıyla fenalık geçirdi. Oğlu ile damadının aynı gün hayatını kaybettiğini belirten Karabekiroğlu, "Kurşunun nereden geldiğini bilmiyoruz. Silah sesi bile duymadık" dedi. Kocası öldükten sonra baba evine yerleşen Sebiha Yıldız ise oğlunun ölüm haberiyle yıkıldı. Acılı anne, "Kaderleri birmiş" diyerek gözyaşı döktü. Küçük çocuk, hiç görmediği babasının yanına defnedildi.