Kışlada cinnet! Asker askeri vurdu

Tunceli'de gece nöbet tutan asker, bir anda cinnet getirip etrafa mermi yağdırdı Önce yakınındaki 2 tertibini öldürdü, sonra da tüfeği başına dayayıp intihar etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2009 Güncelleme 16 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Tunceli 4. Komando Tugayı, Albay Suat Karabağ Kışlası, önceki gece aniden gelen kurşun sesleriyle sarsıldı! Fakat bu kez düşman terörist değil bir anlık cinnetti! Bayraktepe mevkisinde gece nöbeti tutan er Sedat Saka, geçirdiği bunalım sonucu aniden çevresine ateş etmeye başladı. Cinnet getiren askere yakın mesafede duran Yahya Köklü ve Turan Yeter isimli 2 asker, ne yazık ki arkadaşlarının silahından çıkan kurşunlarla şehit düştü.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Er Saka ise 2 tertibini öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti. Cenazeler, Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan incelemenin ardından askeri helikopterle Elazığ'daki askeri hastaneye gönderildi. Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde otopsileri de yapılan Sedat Saka Tokat'a; şehitlerden Yahya Köklü Ordu'ya, Turhan Yeter ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

BAYRAMDA GELECEKTİ!
Şehit askerlerden Turan Yeter'in (21) Kahramanmaraş'ın Hartlap Köyü'ndeki ailesi, acı haberle yasa boğuldu. Terhisine 7 ay kalan Yener'in, Ramazan Bayramı'nda ailesini ziyaret edip hasret gidermek istediği öğrenildi. Baba Salih Yeter ve anne Fatma Yeter, kötü haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğulurken, yakınları da çifti teselli etmeye çalıştı. Sağlık görevlileri, fenalaşanlara müdahale etti, iki ambulans evin önünde hazır tutuldu. Acemiliğini Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda yapan Yeter'in, son olarak 5 ay önce dağıtım iznine çıktığında memleketine geldiği öğrenildi.