Katil kocalar

Kadına yönelik şiddetin dünkü bilançosu: Zübeyde Yıldız, Ayşe Köse, Ferhuni Akbaş, Meryem Galip, Özlem Pamukçu eşleri tarafından öldürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2009 Güncelleme 02 Ağustos 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Gözü dönmüş adamlar bıçak ve tabancalarla eşlerine saldırıp can aldı. 5 ayrı kadının kurban olduğu cinayetlerden ilki önceki akşam Beyoğlu'nda işlendi. Zübeyde Yıldız, 5 yıl önce eşi Zeki Kahraman'dan ayrıldı. 35 yaşındaki kadın, 4 çocuğu ile geçinebilmek için bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. Eski eşinin çalıştığı atölyeye giden Zeki Kahraman, işçilerin gözleri önünde genç kadını önce bıçakladı sonra boğazını keserek öldürdü. Zanlı, Şişli'de yakalandı.

TEK KURŞUNLA VURDU
İkinci olay İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşandı. Sabah saatlerinde Hulusi Köse ile ikinci eşi olan Ayşe Köse, tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Köse, ruhsatsız tabancısını ateşledi. Başından vurulan Ayşe Köse, olay yerinde yaşamını yitirdi. Öfkeli koca, kayıplara karıştı. Esenler'de ise 47 yaşındaki işsiz koca Ahmet Akbaş, 5 çocuğunu değişik bahanelerle dışarı gönderdi. Ardından da tabancasını çekerek eşi Ferhuni Akbaş'ın üzerine rastgele ateş etti. 44 yaşındaki Akbaş olay yerinde ölürken, öfkeli koca polise teslim oldu.

ALKOLLÜ GELDİ ÖLDÜRDÜ
Sakarya Hendek'te evine alkollü giden Yaşar Galip (52) eşi Meryem Galip (50) ile tartıştı. Tartışma büyüyünce Yaşar Galip eşini bıçakladı. Ağır yaralanan kadın yan odada uyuyan oğlundan yardım istedi. Aşırı kan kaybeden 3 çocuk annesi ve bir torun sahibi Meryem Galip, kurtarılamadı. Polise teslim olan Yaşar Galip, 300 promil alkollü çıktı.

ŞÜPHEYLE 8 DEFA BIÇAKLADI
Fethiye'nin Kıncılar köyünde Mahmut Pamukçu (30) kendisini başka biriyle aldattığı iddiasıyla, 23 yaşındaki karısı Özlem Pamukçu'yu elinde bıçakla kovalamaya başladı. Bahçeye kaçan karısını yakalayan adam 8 yerinden bıçaklayıp öldürdü. Cani koca, yakalandı.