Ailesini kurtardı kendisi öldü

Sarıyer’de ahşap bir binada çıkan yangını ilk olarak ailenin engelli oğlu fark etti. Uykuda olan akrabalarını uyandırdı. Herkes panik içinde kaçarken, küçük çocuk yanarak can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2009 Güncelleme 10 Mayıs 2009, 02:13

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sarıyer'de çıkan yangın, engelli bir çocuğun ölümüne sebep oldu. 2 katlı ahşap binada dün sabah saatlerinde elektrik kontağından yangın çıktı. İçerisinde 5 kişinin kaldığı ahşap bina bir anda alevlere teslim oldu. Yangını ilk anda fark eden 14 yaşındaki zihinsel engelli Serkan Aslan, hemen giriş kattaki dayısı Ömer Çalık ile dedesi Ahmet Çalık'ı uyandırdı. Aile fertleri alevler içinde kalan binanın üst katına çıkarak burada kalan anneanne Fatma Çalık ve torunu N.'yi yaralı bir şekilde dışarı çıkarmayı başardı. Yangın kısa sürede bitişikteki Çalık'ın kızı Funda ve damadı Zeynel Aslan'ın oturduğu eve de sıçradı.

KARDEŞİ DE HASTANEDE

Sokak bir anda ana baba gününe dönerken, tüm aile fertlerini uyandıran Serkan Aslan ise evden dışarı çıkamadı. Serkan'ın 13 yaşındaki kız kardeşi N. ise hastaneye kaldırıldı. Ahşap bina bir süre sonra çökerken tüm akrabalarının hayatını kurtaran Serkan Aslan'ın cesedi itfaiye erlerince çıkartıldı.