‘Kaç'ak merkez’e mühür

İstanbul’un ünlü alışveriş merkezlerinden Akmerkez’in kaçak inşaatına mühür. TAKVİM’in haberiyle harekete geçen belediye inşaatı durdurdu. ‘Kaçak merkez’ şimdi Meclis’te tartışılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2009 Güncelleme 12 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Takvim'in ortaya çıkardığı 'Akmerkez'de kaçak inşaat' haberi, ses getirdi. Sosyete mekanı Akmerkez'in çatısına tamir ruhsatıyla yapılan kaçak inşaatlar, mühürlendi. Beşiktaş Belediyesi, Akmerkez Alışveriş Merkezi'ne ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 12 Mart 2009'da belediye teknik elemanlarının inceleme yaptığı vurgulandı. İncelemede, binada dış cephe yenilemesi yapıldığı, herhangi bir ilave inşaat yapılmadığının tespit edildiği belirtildi. Belediye, onarımdan sorumlu Teknik Uygulama Sorumlusu Yüksek Mimar Filiz Yılmaz'a, düzenlenen "İskele Belgesi''nde belirtilen işlerin dışında herhangi bir işlem yapılmaması, aksi taktirde haklarında yasal işlemlerin başlatılacağının da bildirildiği belirtildi. 8 Mayıs günü çatı katının mühürlendiğini kaydeden belediye, yasal işlemlerin de başlatıldığını kaydetti.

'Şenol'un günahı ne?'
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da konuyu Meclis'e taşıyacak. Soysal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması talebiyle "Bayrampaşa'da 20 metrekarelik kaçak inşaatı yıkıldığı için intihar eden 23 yaşındaki Yusuf Şenol'un günahı neydi? Yusuf'un evini başına yıkan yetkililer, Akmerkez için ne yapacaklar?" diye soracak.

25 milyon dolar gelir
Akmerkez'de yapılan kaçak inşaat 2 bin metrekareyi buluyor. Akmerkez'de dükkanların metrekare kiralama fiyatları ortalama bin doları buluyor ve kaçak inşaatıntamamlanmasının ardından yılda 2 milyon dolarlık kira geliri elde edilmesi bekleniyor. Ortaya çıkacak gayri menkulun toplam değeri ise 25 milyon doları buluyor.