Yeni kalbiyle 50 gün yaşayabildi

Simge Nur Etki, trafik kazası geçirip beyin ölümü gerçekleşince kalbi nakil bekleyen Beyza’ya takıldı. Ancak 8 yaşındaki güzeller güzeli Beyza, yeni kalbiyle ancak 50 gün yaşayabildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2009 Güncelleme 12 Mayıs 2009, 00:11

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 2 yıl önce kalp büyümesi rahatsızlığına yakalandığı öğrenilen Beyza Yıldırım tedavi görmeye başladı. Ancak tedaviler olumlu sonuç vermedi. Sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beyza, tedavi gördüğü Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde 1.5 yıl önce kalp nakli için sıraya girdi. Tam umutların bittiği an Beyza'ya kalp nakli yapılacağı haberi Konya'dan geldi. Otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Simge Nur Etki'nin kalbi Beyza'ya hayat verdi. Yaklaşık 50 gün önce Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyatla Simge Nur'un kalbi, Beyza'ya takıldı.

Kalp bulundu ama nafile
Yeni kalbiyle yaşamaya başlayan güzeller güzeli Beyza, tam sağlığına kavuştu derken, bu kez akciğerlerinde enfeksiyon gelişti. Talihsiz kız geçtiğimiz hafta hayata veda etti. Beyza'nın ani ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Canından çok sevdiği kardeşini kaybeden Burcu Yıldırım, "Kalp bulunduğunda hepimiz çok sevinmiştik. Ama kardeşimi başka bir hastalıktan kaybettik" dedi.