Dozere karşı kurşun!

Alışık olduğumuz gecekondu yıkımlarından biri dün Ümraniye’de yapıldı Alışık olunmayan ise halkın silaha sarılmasıydı. Sıkılan kurşunlarla bir işçi yaralandı ama yıkım durmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2009 Güncelleme 13 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Taşlı-sopalı, ayılanlı-bayılanlı yıkım görüntülerine sonunda silahlar da karıştı. İstanbul Büyükşehir ve Ümraniye belediyelerine bağlı yıkım ekipleri, 43 binanın kaçak yapılan katlarını yıkmak üzere dün Hekimbaşı Kocatepe Mahallesi'ne gitti. Sabah 05.30'da kontak açan kepçeler, mahalleliyi sokağa döktü. Tecrübelerine dayanan yıkım ekipleri de tedbirsiz değildi, olay yerinde çok sayıda polis de vardı. Tıpkı bir filmi defalarca izler gibi, yıkıma tepki gösteren halk, ekiplere taş ve tuğla attı. Polis bu kişileri engellerken, yıkım devam etti. Ama aradan 3 saat geçmişti ki bugüne dek görülmemiş bir senaryo devreye girdi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Nereden geldiği belli olmayan bir silah sesiyle kepçe operatörü Ramazan Uğurlu, boyun ve kasığından yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan Uğurlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Polis ise yıkıma kan bulaştıran kişiyi araştırmaya başladı. Kısa süre sonra, Uğurlu'yu silahla yaraladığı öne sürülen Melican T. (30), gözaltına alındı. Olay nedeniyle bir süre ara verilen yıkım, daha sonra yeniden başladı. 43 binanın kaçak katı, birer birer yıkıldı.