Köstebek operasyonu

Narkotik Şubesi ekipleri Beyoğlu Adliyesi’ne şok baskın düzenledi. Hacı Hüsrev’i teknik takibe alan ekipler zanlıların içerden bilgi aldığını öğrenince adliye çalışanları ile avukatları gözaltına aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2009 Güncelleme 13 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da akılalmaz bir adliye operasyonu yaşandı. Narkotik Şube'ye bağlı ekipler Beyoğlu Adliyesi'ne baskın yaparak, burada görevli bazı personeli gözaltına aldı. Beyoğlu bölgesinde ve özellik Hacı Hüsrev ve Hacı Ahmet Mahalleleri'nde faaliyet gösteren çetelere karşı teknik takip desteğinde operasyon başlatan narkotik ekipleri, bu çetelere yönelik dinleme ve takip kararlarını Beyoğlu Adliyesi'nden alıyordu. Birçok operasyon ve teknik takibin sonuçsuz kalması ve telefon dinlemelerinde çete üyelerinin dinlendiklerinin farkında olarak dikkatli konuşmaları üzerine "köstebek" ihtimali üzerinde duruldu. Şüpheler Beyoğlu Adliyesi'nde yoğunlaşınca polis burada görevli personeli de takip altına aldı. Dün öğle saatlerinde Beyoğlu Adliyesi'ne giden narkotik ekipleri görevli bazı personel ile çeteler arasında aracılık yaptığı iddia edilen 5'i avukat toplam 10 kişiyi gözaltına aldı.

AVUKAT-BARON KOL KOLA

Gözaltına alınanlardan 4'ünün uyuşturucu satıcısı olduğu, aralarında avukatların da bulunduğu diğer şüphelilerin gözaltı ve arama kararlarını uyuşturucu satıcılarına sızdırdıkları ileri sürüldü. Bu arada Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı iddiaları kabul etmedi.