Yanlış antibiyotik tek böbreğinden de etti

Tek böbrekli olduğu 7 yaşında fark edilen Şevval Çıtak'ın kısacık hayatı acı dolu. Yanlış antibiyotik kullanımı minik kızın tek böbreğini de iflas ettirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2009 Güncelleme 13 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

1.5 yaşından itibaren sürekli ateşlendiği, öksürdüğü için defalarca özel ve devlet hastanelerine götürülen Şevval'e her defasında antibiyotik verildi. Böbrek yetmezliği olduğu fark edilmeyen Şevval'in şikâyetleri geçmek bilmedi.

YANLIŞ TEDAVİ EDİLDİ
İçtiği antibiyotiklerin de yan etkisiyle böbreği 7 yılda tamamen çürüdü. Ancak acı gerçek, 5 ay önce ortaya çıktı. Acilen diyalize alınan Şevval'in tek kurtuluşu böbrek nakliydi. İşçi baba, ev hanımı bir annenin ikiz çocuğundan biri olan Şevval, her gün 4 kez diyalize girdi. Yaşıtlarına göre gelişim geriliği olan, ikiz kardeşine göre de çok küçük görünen Şevval, diyalizle birlikte hayatının en zor günlerini yaşadı.

TEKRAR AMELİYAT OLACAK
Şevval,halsizleşmeye başlayınca okulunu bırakmak zorunda kaldı. Babasının böbreği uymayınca, anne Ayla Çıtak'ı böbreğini verdi. İki ay önce, nakil yapılan küçük kız şimdilik iyileşti. Ancak 27 yaşına geldiğinde yeniden böbrek nakli olması gerekecek.