Bir doğuma 87 ameliyat faturası...

Dolandırıcıların devleti nasıl zarara uğrattıklarına bir örnek de Erzurum’dan. Normal doğum yapan kadına tam 87 kez ameliyat faturası kesilip, SGK 73 bin TL zarara uğratılmış...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2009 Güncelleme 14 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Erzurum'da SGK'nın nasıl dolandırıldığı insana hayrete düşürdü. Mukaddes Samancı, 23 Temmuz 2008 günü artan doğum sancıları nedeniyle erken doğum yapabilme ihtimaline karşılık Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'ne sevk edildi. Mukaddes Samancı, ikinci bebeği Efe'yi dünyaya getirdi. Anne Samancı aynı gün taburcu edilirken, bebek prematüre olması nedeniyle, 8 gün kuvözde kaldı. Samancı Ailesi, SGK Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı'ndan gelen yazıyla şok oldu. Doğum sonrasında yapılan sağlık harcamalarına ilişkin gönderilen yazıda, Mukaddes Samancı'ya gebeliği döneminde 87 kez cerrahi işlem yapıldığı ve 73 bin 102 lira fatura kesildiği belirtildi. Mukaddes Samancı, "Sadece rahim ağzına dikiş atıldı. Başka cerrahi bir müdahale yapılmadı. Doğum yaptığım gün taburcu oldum" dedi.

BİLGİSAYAR HATASI OLABİLİR

SGK İl Müdürlüğü'ne müracaat eden eşi Şadi Samancı da "Parayı ben ödemeyeceğim ama devlete yazık, günah" diye isyan etti. Nenehatun Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Remzi Arslan ise 87 kez cerrahi işlem yapılmasının mümkün olamayacağını söyledi. Arslan, "Bilgisayar sisteminden kaynaklanan bir hata olabilir" diyerek kendisini savundu.