8 yolcuya ulaşılamadı

Domuz gribi virüsü taşıyan ABD’li turist ile aynı uçakta bulunan yolculardan 110’una ulaşıldı. 112 ekipleri ulaşılamayan 8 yolcuyu bulmak için Sultanahmet’te ava çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2009 Güncelleme 18 Mayıs 2009, 03:09

İÇİNDEKİLER

İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, ABD'li turist, eşi ve çocukları dışındaki 118 yolcudan 110'una ulaşıldığını ancak 8 kişiyi henüz bulamadıklarını söyledi. Ulaşılamayan 8 kişinin Amerika, Fransa ve Kanada vatandaşı olduğunu ifade eden Bakar, "Kayıp yolcuların İstanbul'daki konsolosluklarına bilgi verildi. İstanbul dışında hatta yurt dışında olduklarını düşünüyoruz" dedi. Bakar, "Hastanede yatan aynı aileden 4 kişide ise virüse rastlanmadı. Hastaların ateşi düştü. 21 Mayıs'a kadar hastanede tutulacaklar" dedi.

SULTANAHMET'TE DOMUZ GRİBİ AVI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde hazır bekletilen 3 ambulans ise adresleri belirlenen yolcuların evlerine ve Sultanahmet'te kaldıkları otellere gidiyor. Burada yolculara müdahale eden sağlık ekipleri daha sonra da aynı adreslere giderek kontrollerde bulunuyor. Yapılan çalışmalar kapsamında kimliği açıklanmayan bir Türk vatandaşı da Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı.

ARABİSTAN'DAN GELEN KADINDA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ
Bu arada dün 12.30'da Türk Hava Yolları'na ait uçakla Mekke'den Türkiye'ye gelen 65 yaşında Suudi Arabistanlı bir kadın, termal kameralardan geçerken ateşinin yüksek olması nedeniyle domuz gribi şüphesi ile Haseki Hastanesi intaniye servisine sevk edildi.