Büyük aşkın vatanı yok!

Ermeni ve Azeri'nin aşkı sınırları aştı. 2 devletin düşmanlığı sonucu 'vatansız' yaşayan ve Türkiye'nin ilk mültecisi olan çift, şimdi bürokrasiyle boğuşuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2009 Güncelleme 18 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de ikisi de ressam olan Ermeni Anna ile Azeri Nizam birbirlerine aşık oldu. Her şey güzel ilerlerken 1988'de 2 ülke arasında çatışmalar başladı.

ÇALIŞMA HAKLARI YOK
Bunun üzerine çift, Rusya'ya kaçtı. Ancak SSCB çöküyordu. Sokaklar çatışmayla doluydu. Bunun üzerine çift, 6 ay kaldıktan sonra Bakü'ye döndü ve 1990'da evlendi. Evliliğin ardından Anna ve Nizam için zorlu mücadele başlamıştı. Evleri basıldı, aileleri tehdit edildi. Bir süre gizlenerek yaşadılar, bu sırada bir çocukları oldu. Ancak evleri basıldı ve çocukları, "Ermeni" diye öldürüldü. Dayanamayıp Türkiye'ye kaçtılar. 15 yıl burada yaşadıktan sonra, bürokratik engeller sonucu "Türkiye'yi terk edin" denildi. Bu kez çift, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurup Türkiye'nin ilk mültecileri oldu. Ama sadece bir "seyahat vesikası" verildi, çalışma izinleri olmadı. Çift, bu engeli de aşıp huzurlu yaşamak istiyor.