En kahraman baba

Ahşap evde yangın çıktı. Alevleri ilk baba fark etti. İki çocuğunu pencereden toprak zemine atıp kurtardı. Ancak şans, kahraman baba ve eşine gülmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2009 Güncelleme 19 Mayıs 2009, 00:11

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün Isparta'da eşini ve çocuklarını yangından kurtarmak için canını feda eden babanın acısıyla sarsıldı. Keçeci Mahallesi'nde oturan İ. ailesinin 2 katlı ahşap evinde, dün sabaha karşı 05.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Yangını ilk fark eden 53 yaşındaki baba Kemal İ. oldu. İ., önce çocukları Ferdi (14) ile Pelin'i (16) kucaklayarak evin penceresinden toprak zemine attı. Daha sonra dışarı çıkıp komşularından yardım istedi. Kemal İ. tekrar içeri girip eşi Belkıs'ı (39) kurtarmak istedi. Ancak bu sırada evin ahşap merdivenleri çöktü. Evde mahsur kalan Kemal İ. ve eşi Belkıs İ. yanarak hayatını kaybetti.

Kaçmaya çalıştılar ama
İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinin ardından Kemal İ.'nin cesedi çocuklarını kurtardığı pencerenin kenarında, eşi Belkıs İ.'nin cesedi ise evin çıkış kapısında bulundu. İ. ailesinin komşusu Muharrem Sarışahin, çığlık seslerine uyandığını belirterek, "İtfaiyeye haber verdim. Kemal çocuklarını kurtarmak için hem kendisini hem de eşini ateşe attı" dedi.

Öğretmen tesellisi...
Babalarının hayatlarını kurtardığı ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Ferdi ile aynı okulu bitiren ablası Pelin'i öğretmenleri teselli etmeye çalıştı. Öğretmenler, çocuklara her konuda yardımcı olacakları sözünü verdi.