Kopan bacağa karşılık 490 bin lira

Öznur, beton mikserinin altında kalarak bacağından oldu Sürücü, 490 bin lira tazminata mahkum edilirken, geride atlet olma hayalleri yıkılan küçük kızın sitem dolu bakışları kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2009 Güncelleme 21 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

İzmir'de yaşayan Öznur Koç (12) Süreyya Ayhan gibi başarılı bir atlet olmayı hayal ediyordu. Ancak bu hayal, 2002 yılında başına gelen talihsiz bir kaza sonucu yıkıldı. Çünkü Öznur, Fatih Gökoğlu'nun kullandığı beton mikserinin altında kaldı ve sol bacağı diz üstünden koptu. Bugüne kadar birçok kez ameliyat olan küçük kız, protez bacakla hayatını sürdürmek zorunda kaldı. Tutuklanan kamyon şoförü Fatih Gökoğlu hakkında, "Dikkatsizlikle yaralanmaya neden olmak" iddiasıyla 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bilirkişiden gelen raporda sanığın sekizde altı, Adli Tıp'tan gelen raporda ise sekizde dört oranında kusurlu olduğu belirtildi. Dava sonunda Gökoğlu, 3 ay hapis ve 109 TL para cezasına çarptırıldı.
YARGITAY CEZAYI ONADI

Acılı baba Kasım Koç ise Gökoğlu ve çalıştığı şirket aleyhine manevi tazminat davası açtı. 5 yıl süren yargılama sonunda hakim, şoför ve şirketi 147 bin lira tazminata mahkum etti. Temyiz istemi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay, mahkemenin verdiği tazminatı onadı. Şoför ve çalıştığı şirket, yasal faiziyle birlikte 490 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

PROTEZ DAVASI DEVAM EDİYOR

Talihsiz Öznur Koç'un avukatı Bülent Öztürk, müvekkilinin gelitimi açısından 20 yaşına kadar yılda bir kez protezin değişmesi gerektiğini, bu nedenle protez farkının ödemesi için ayrı bir dava açtı. Öztürk, dava dilekçesinde, "Küçük Öznur, korkunç kazanın ardından hayatı boyunca protez kullanmak zorunda kaldı. SGK'nın verdiği protez itlevsel değil. Küçük kızın ailesi daha iyi bin protez bacak almak için fark ödemek zorunda kalıyor. Bu sebeple protez giderlerinin de ödenmesi gerekmektedir" dedi.