Hastalar iyileşti yetkililer çıldırdı

Domuz gribini Türkiye'ye getiren S.S.A. ve annesi tamamen iyileşti. Hastaların tedavi gördüğü hastanede sorunlar çıkartan ailesi ise yetkilileri çılgına çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2009 Güncelleme 22 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Dünyayısaran domuz gribi hastalığını Türkiye'ye getiren Irak asıllı ABD vatandaşı S.S.A.'nın 5 kişilik ailesi Türk yetkilileri kızdırdı. 15 Mayıs'ta Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılan S.S.A. ve annesine, izole edilmiş bir odada hastalığın tek ilacı olan 'Tamiflu' verildi.

TABURCU EDİLDİLER

Hastalar, hastalığın kulukça dönemi olan 7 günü atlattı ve iyileşen hastalar dün taburcu edildi. Her türlü ihtimali değerlendiren Sağlık Bakanlığı ise hastalardan yeniden numune alarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderdi. Sonuçların negatif çıkmasıyla herkes rahat bir nefes aldı. Ancak hastaların tedavi sürecinde S.S.A.'nın ailesi yetkililere adeta kan kusturdu. Aile, önce hastaların tedavi edilmesine karşı çıktı. Yetkililer ikna etti ama bu uzun sürmedi. Aile, bu kez de otelde kalmayı reddederek, Atatürk Havalimanı'nda kalmak istedi.

IRAK'A GİDECEKLER

Yetkililer, aileye havalimanında kalmalarının mümkün olmadığını söyleyince aile bu kez de hastalarının tedavi gördüğü hastanede kalmak için diretti. Bunun üzerine aile hastanede konakladı. S.S.A. ve annesinin tedavisinin bitmesiyle, hastanede misafir edilen ailesi de hastaneden ayrıldı. Irak asıllı ailenin Bağdat'a gitmesi bekleniyor.

KONYA'DA DOMUZ GRİBİ PANİĞİ
Domuz gribi korkusu Konya'da da panik yarattı. Portekiz üzerinden Türkiye'ye gelen Anna Marquez ve Karina adlı 2 genç kız, Konya'da yaşayan arkadaşları M.S.'yi ziyaret etti. İddiaya göre arkadaşlarının ziyaretinden kısa bir süre sonra rahatsızlanan ve ateşlenen M.S. kendisinde domuz gribi olabileceği şüphesiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde M.S.'nin boğaz enfeksiyonuna bağlı olarak rahatsızlandığı ortaya çıktı.