Dedektiflerden DNA avı

Münevver'in otopsi raporunda, genç kızın vücudunda birden fazla erkeğe ait kan, saç ve tükürük örneği bulunması üzerine dedektifler ava çıktı. Katil zanlısının babası, abisi, arkadaşları ve genç kızın çevresindeki tüm erkeklerden DNA örneği alınacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2009 Güncelleme 23 Mayıs 2009, 01:40

İÇİNDEKİLER

İstanbul Etiler'de bir çöp konteynırında cesedi bulunan Münevver Karabulut'un ölümüyle ilgili olarak cinayet masası dedektifleri DNA avına çıktı. Genç kızın Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsisinde, vücudunda farklı kişilere ait kan, saç ve tükürük örnekleri bulunmuştu. Uzmanlar, DNA örneklerinin hepsinin de erkeklere ait olduğunu belirledi. Bu rapor üzerine dedektifler, DNA örneklerinin kimlere ait olduğu belirlemek üzere harekete geçti.

YİNE ADLİ TIP'A GÖNDERİLECEK

Dedektifler, genç kızın ailesindeki erkekler ve arkadaş çevresindeki erkeklerden tek tek DNA örnekleri alıp Adli Tıp Kurumu'na göndererek karşılaştırılmasını isteyecek. Soruşturma kapsamında yine katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun ağabeyi ve arkadaşlarından da DNA örnekleri alınacak. Dedektifler ayrıca katil zanlısı gencin tutuklanan babası Mehmet Nida Garipoğlu'ndan da DNA örneği alarak, genç kızın cesedinde bulunan örneklerle karşılaştıracak.

YURT İÇİNDE OLABİLİR...

Bu arada baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun tutuklanmasından sonra anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da apar topar kızıyla birlikte Rusya'ya gittiğinin ortaya çıkması, katil zanlısı Cem'in bu ülkede olma ihtimalini gündeme getirdi. Cem Garipoğlu'nun Türkiye'de olmama ihtimaline karşılık polis, yakalanması için 176 ülkede kırmızı bülten çıkarttı. Ancak polis Cem'in yurtdışına çıktığına dair bir ize rastlayamadığı için ülke sınırların içerisinde saklanmış olma ihtimalini de değerlendiriyor.