Konya Beyza'yı arıyor

Konya'da 24 gündür kayıp olan 3 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nu 300 kişilik polis ekibi arıyor. Yaklaşık 500 kişinin ifadesi alındı ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı. Minik kızın ailesi ise perişan halde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2009 Güncelleme 24 Mayıs 2009, 00:56

İÇİNDEKİLER

3 yaşındaki Beyza Çökekoğlu 24 gün önce sabah saatlerinde Meram ilçesi Alavardı Sokak Kıraç mahallesinde evlerinde dedesiyle birlikte çay içiyordu. Annesi Asuman Çökekoğlu, kızını bakkala göndererek ekmek ve yumurta almasını istedi. Evinden sadece 100 metre ilerdeki bakkala giderek annesinin istediklerini alan minik Beyza bir daha eve dönmedi. Aradan yarım saat geçtikten sonra eve gelmeyen çocuğunu aramak için çıkan anne, kızını tüm aramalarına rağmen bulamayınca polise haber verdi.

500 KİŞİNİN İFADESİ

Polis, o andan itibaren 300 kişilik ekiple tüm bölgede evlerin bodrumlarını, inşaatları ve boş evleri tek tek aradı. Mahallede 500 kişinin ifadesine başvuruldu. Ancak hiçbir sonuç alınamadı. Dedektiflerden oluşturulan özel ekip, farklı yöntemlerle aramayı sürdürüyor. Bütün şehre Beyza'nın fotoğrafları dağıtılırken polisler sokakta gördüğü her vatandaşa Beyza'yı soruyor. 155 ihbar hattına gelen yüzlerce mesajı da değerlendirmeye alan polis, Beyza'ya ulaşmaya çalışıyor.

"RÜYALARIMA GİRİYOR"
Gözü yaşlı anne, "Kızım rüyalarıma giriyor, döneceğini biliyorum" derken gözyaşlarını tutamıyor. Kızının geride kalan tek fotoğrafına bakarak avunmaya çalışan anne, "Kızımı gören yerini bilen birileri varsa ne olur polisi veya bizi arasın. O benim tek bebeğimdi. Hangi vicdan bir çocuğun annesinden bu kadar ayrı kalmasına dayanabilir" dedi. Öte yandan 4 gün önce doğumgünü olan Beyza'nın bu mutlu günü de ailesi için hüsranla geçti.