Oscarlık sigorta vurgunları

Sigorta şirketlerinin tazminatları, düzenbazların ağzını sulandırdı. Kimisi kendini 3 kez öldü gösterdi, kimisi sağlıklı olmasına rağmen 'engelli' raporu aldı. Ama foyaları çabuk ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2009 Güncelleme 25 Mayıs 2009, 01:52

İÇİNDEKİLER

Hayattaki riskleri biraz daha azaltmak, belki de rahat uyumak için başvurulan sigorta şirketleri, elbette dolandırıcıların da hedef tahtası haline geldi. Şeytanın bile aklına gelmeyecek kadar kurnazca oynanan oyunlar, Yapı Kredi Sigorta Grubu'nun hazırladığı "Sigortalı Hayatın Bilinmeyenleri, 40 Gerçek Öykü" adlı kitapta toplandı. İşte o ilginç hikayelerden bazıları:

KENDİSİNİ 3 KEZ ÖLDÜRDÜ!
Uyanık adam, kanser hastası eşi ölmeden birkaç gün önce, sigorta primini yüz katına çıkarttı. Eşi ölünce de sigorta parasını aldı. Birkaç ay sonra ise kendisini öldü gösterdi. Jandarmayı, doktoru ve veraset ilamı konusunda mahkemeyi bile yanılttı. Ardından kendisi de bir trafik kazasında ölmüştü. Oğlu, babasının ölüm belgelerini yeni sigorta şirketine gönderdi ve vefat tazminatı aldı. Birkaç ay sonra aynı yöntemle yine kendisini öldü gösterdi. Tekrar vefat tazminatı aldı. Üçüncü kez "ölmeye" kalkışınca da yakalandı...

AĞABEYİN HABERİ YOK
Bir başka uyanık, ağabeyine hayat sigortası yaptırdı. İki ay sonra ise yine aynı adam, ağabeyinin öldüğünü gösteren evraklarla sigorta şirketine gitti. 150 bin dolar tazminatı istedi. Ancak sigorta dedektiflerinin araştırması sonucu ağabeyin sapasağlam olduğu ortaya çıktı.

DAMATTAN KAYNANAYA OYUN
Bir başka kişi de sigorta şirketine giderek, kayınvalidesinin şirketten haksız yere "maluliyet tazminatı" aldığını söyledi. Kadının, başmüfettiş olan eşinin desteğiyle, sigorta hastanesinden "yüzde 70 engelli" raporu aldığı belirlendi. Ancak, kadın gayet sağlıklıydı. Sigortanın ödediği 100 bin TL geri alındı.