Göz göre göre cinayet

Onun tek isteği çocuklarını görmekti. Polis korumasıyla gittiği eski eşinin evinde kurşunlanarak öldü. Geriye 5 öksüz kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2009 Güncelleme 27 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da polisin ihmali 28 yaşındaki genç kadının hayatına mal oldu. 5 çocuk annesi Huriye Bekçi, ayrıldığı eşi tarafından kendisini korumakla görevli polislerin ve çocuklarının gözü önünde kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Huriye Bekçi, 6 yıl önce evli olduğu Yahya B. ile şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandı. Üç kızının velayetini babaya veren mahkeme, anneye de belirli sürelerde görme izni verdi. Boşandıktan bir süre sonra ikinci evliliğini yapan genç kadının iki erkek çocuğu daha oldu. İkinci eşinden de ayrılan Huriye Bekçi, iki oğluyla ailesinin yanına yerleşti.

KIZLARINI GÖRMEK İSTEDİ

Huriye Bekçi ilk eşinden olan 3 kızını, yaşadığı evin yakınında bulunmasına rağmen 4 yıl göremedi. Genç kadın, kızlarının kendisine gösterilmediği gerekçesiyle tekrar mahkemeye başvurdu. Çocuklarını görme hakkını elde eden Huriye Bekçi, polisten yardım istedi. İddiaya göre genç kadın çocuklarını görmeye gitmeden önce polislere "Korkuyorum, ben gelmesem olmaz mı" diye sordu. Ancak, polisler "Senin de gelmen gerekli" dedi.

'HİÇ MÜDAHALE ETMEDİLER'
Bunun üzerine Huriye Bekçi, iki sivil polis eşliğinde eski eşi Yahya B.'nin evine gitti. Bir taksinin içinde ablası, ikinci eşinden olan iki çocuğu, ikiz kardeşi Nuriye Keskin ve yeğeniyle, çocuklarını görmek için bekleyen genç kadın eski eşi tarafından araç içinde kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Cinayeti işleyen koca tutuklanırken, öldürülen Huriye'nin kardeşi, yanlarındaki iki polis hakkında şikayette bulundu. İkiz kardeşi gözleri önünde öldürülen Nuriye Keskin, "Yahya önce taksinin içine baktı, sonra döndü ve camdan kardeşime kurşun yağdırdı. Polisler hiç müdahale etmedi. Polisler de ona ateş edebilirdi" dedi.

5 ÖKSÜZ KALDI
Cinayetin ardından Huriye Bekçi'nin ilk eşinden olan üç kızı mahkeme kararıyla devlet korumasına alınarak yetiştirme yurduna yerleştirilecek. Öldürülen annenin ikinci eşinden olan çocukları, 3 yaşındaki Umut ve 2 yaşındaki Talha'nın bakımlarını babaları üstlenecek