Hüzünlü ve öfkeli uğurlama

Bursa’daki hastane yangınında hayatını kaybeden 8 kişiden 4’ü dün toprağa verildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2009 Güncelleme 28 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde yaşanan yangın felaketinde can veren 8 kişiden 4'ü dün Bursa'da toprağa verildi. Yangında ölen Gülbey Şahin (80) ile aynı kaderi paylaşan Hakkı Özdoğan'ın (44) cenaze töreni Erenler Camii'nde yapıldı. Törene babasının ölüm haberini 3 gün önce katıldığı usta birliğinde alan Harun Özdoğan (22) damgayı vurdu. Özdoğan, "Babam sen öleceğine ben ölseydim" diye ağıt yakınca duygulu anlar yaşandı.

İyileşip düğüne katılmak istiyordu
Yangında can veren Aliye Akok (61) ise Piremir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hastanede tedavi gören Akok'un 10 gün sonra evlenecek olan oğlunun düğününe katılabilmek için bir an önce iyileşmeyi hayal ettiği öğrenildi.

Acı haberi televizyondan öğrenmiş

İsmail Uysal'ın cenazesi Yeşilyayla Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Babasının ölüm haberini televizyondan öğrenen Umut Uysal, tabutu son defa okşadı. "Babamı ihmal öldürdü" diyen Uysal, tüm yasal haklarını kullanacağını söyledi.

Gözyaşları sel oldu...
İhmal kurbanı Fatma Yalçınkaya'nın cenazesi de memleketi Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Kayaağzı Köyü'nde defnedildi. Yangında yaşamını yitiren İbrahim Turgut, Muhlis Karaağaç ve İnciser Bulut ise önceki gün toprağa verilmişti.