Erkekler temizlikten kaldı

Türk erkekleri vücut temizliği konusunda sınıfta kaldı Deodorant kullanımında Arabistan'ın bile gerisinde kalarak, 'En az kullananlar' sıralamasında başı çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2009 Güncelleme 29 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Bir deodorant firması tarafından yapılan yeni bir araştırma, Türk erkeklerinin vücut temizliğine önem vermediğini gözler önüne serdi. Araştırmada Türk erkeklerinin kişisel bakıma önem vermeye başladığı ancak hala deodorant kullanımında yeterli seviyeye ulaşamadığı vurgulandı. Araştırmaya göre, Venezüella'da yüzde 98, Arjantin'de yüzde 93, Peru'da ise yüzde 90 oranında deodorant tüketilirken, Türkiye ise yüzde 34 oranla, "En az deodorant kullanan ülkeler" konumunda başı çekti. Suudi Arabistan'ın bile gerisinde kalan Türk erkeklerinin yüzde 57'si sık yıkanmamanın ter kokusuna yol açtığını itiraf etti.

TERDEN UTANIYORLAR

Erkeklerin kişisel bakım amacıyla koku kullanma nedenlerini ise sosyal etkiler ve ihtiyaçlar oluşturuyor. Her ne kadar ülkemiz erkekleri yıkanma alışkanlığı konusunda geri kalsa da sosyal hayat içerisinde terlemekten ve kokmaktan utanıyor.