Kayıtlar bilmeceye döndü

Bakanlık, bir genelge yayımlayarak 'Öğrencilerin kayıtlarını il ve ilçe Milli Eğitim müdürlükleri yapacak' dedi. Kayıtlar pazartesi günü başlayacak ama okul müdürleri ve veliler ne yapacağını hala bilmiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2009 Güncelleme 29 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim kayıt sistemine ilişkin 26.03.2009 tarihinde bir genelge yayınladı. Bu genelge, kayıt sistemini kolaylaştıracağı yerde, eğitimde yeni bir kargaşa yarattı. Bir süre önce başlatılan adrese dayalı nüfus sistemi çerçevesinde internet üzerinden kayıtlar kabul edilirken, Bakanlığın yeni genelgesiyle kayıtlar il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine verildi. Okul kayıtlarının başlamasına 2 gün kalmasına rağmen, ne okul müdürleri ne de il ilçe milli eğitim müdürlükleri kayıtları nasıl yapacakları konusunda bilgi sahibi değil. Yeni uygulamayla ilgili yetkililerden bilgi almaya çalışan okul müdürlerinin aldıgı yanıt ise "Biz de bilmiyoruz" oluyor. Genelgeye göre, kimin hangi okula gideceği, oturduğu semte göre sistem tarafından belirlenecek.

KARDEŞ TORPİLİ DEVRİ SONA ERDİ

Sistem kişiyi otomatik olarak okula kaydedecek. Böylece kayıtlarda ikametgah ve nüfus cüzdanı örneği gibi evraklar istenmeyecek. Ancak yeni kayıt olacak çocuk, diğer kardeşinin okuluna gidemeyecek. Yeni sistem öğrenciyi otomatik olarak belirlediği okula kaydedeceği için kardeşler aynı okula gidemeyecek.