İlaçta dev vurgun

Önce vatandaşın sağlık karnesine kullanamayacakları ilaçları yazıp SGK’dan para aldılar. Ardından bu ilaçları tekrar piyasaya sürüp 20 milyon liralık vurgun yaptılar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2009 Güncelleme 06 Mayıs 2009, 01:23

İÇİNDEKİLER

Son günlerde ilaç vurgunlarıyla adı gündemden düşmeyen SGK, bu kez medikal vurgunla gündeme geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, bazı medikal şirketlerin, kamu ve özel hastanelerde görevli doktorlarla birlikte ilaçlar üzerinden yolsuzluk yaptıkları ihbarı üzerine harekete geçti. Polisin yaptığı tespitlere göre, 15 medikal şirket, SGK'dan bir müdürle rüşvet karşılığı anlaştı. SGK'yla bağlantı kuran medikal şirketler, bazı kamu ve özel hastanedeki ameliyatlara giren doktorlarla temasa geçti.

21 DOKTOR GÖZALTINDA

Doktorlar, medikal şirketlerden, ameliyatlarda kullanılması gerekenden çok daha fazla ilaç aldı. Ameliyatlarda kullanılmayan ilaçlar ise 'kullanıldı' gibi gösterilerek, şirketlere geri verildi. Medikal şirketler de bu ilaçları tekrar hastanelere sattı. Ekipler, 1 yıl süren incelemelerin ardından devletin 20 milyon lira zarara uğratıldığını belirledi.

YÜZDE 30 KOMİSYON ALMIŞLAR
Doktorların suça karşılık yüzde 30 komisyon aldığını tespit eden ekipler dün sabah operasyon düğmesine bastı. 30 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, özel ve devlet hastanelerinde görev yapan 21'i beyin cerrahı, 15 medikal şirket sahibi ile bir SGK denetmenin bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı.