İşte o testere

“Cem G. normal bir müşteri gibi geldi. Testere boylarına baktı, en büyüğünü aldı. Paket yaptırdı, parasını ödedi, fişini kestik, gitti”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2009 Güncelleme 06 Mayıs 2009, 01:56

İÇİNDEKİLER

18yaşındaki Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan Cem G.'yi en son görenlerden biri Bahçeşehir'de nalburluk yapan Cengiz Bey... Cem G. 63 gün önce cinayeti işlediği testereyi nalbur Cengiz Bey'den aldı. Nalbur dükkanına normal bir müşteri gibi giden Cem G.'nin önce küçük boy testereye baktığını, "O ufak" diyerek büyük boy olanı aldığını anlattı. Cengiz Bey: "Kesinlikle madde kullanmıştır, normal bir insan böyle bir şey yapamaz."

Cem G.'ye testereyi siz mi sattınız?
Bizden aldı. Elemanlar satmış.

Siz gördünüz mü alırken?
Yüzüne çok dikkat etmedim. Normal bir müşteri gibi geldi, aldı. Herhangi bir telaşı yoktu. Parasını ödedi, fişini kestik. Gönderdik gitti.

Tedirgin ya da telaşlı bir tavrı var mıydı?
Hayır, hiç öyle bir telaşı yoktu. Testereyi satan çocuklar, herhangi bir telaşı olmadığını, normal bir testere istediğini, kağıda sardırdığını, alıp gittiğini söylüyor. Biz de zaten buradaydık ama yüzüne dikkat etmedik.

Heyecanlı bir hali olsa fark eder miydiniz?

Tabii ki... Hiç öyle heyecanlı bir durumu yoktu. Parasını ödedi çıktı.

Saat kaçta geldi?
Tam saat veremiyorum, hatırlamıyorum çünkü. Öğleden sonra gibi tahmin ediyoruz biz. Polisler de geldi buraya. Kendilerine de anlattık. Çarşının kamera kayıtlarına da baktılar.

Kamera kayıtlarında çıktı mı Cem G.'nin görüntüleri?
Bize bir şey söylemediler. Kayıtları aldılar gittiler. Aşağıda yönetim var, oradan istediler zaten. Çıktı mı çıkmadı mı bilemiyorum. Gerçi kayıt edildiyse o gün ki tarihte mutlaka çıkması lazım.

O günle ilgili ne hatırlıyorsunuz?
Çok sakin bir şekilde testereyi alıp, paketlettiğine ve gittiğine şahidiz. Dediğim gibi yüzünü net olarak görmedim. Kendisine satışı yapan elemanlarımız da çocukta herhangi anormal bir şey görmemişler. Normal bir şekilde almış çıkmış.

Peki siz şaşırmıyor musunuz bu yaşananlara?
O zaman kendisinde bir durum vardı diye düşünüyorum. Hap mı almıştır, uyuşturucu mu almıştır, alkol mü almıştır, bilemiyorum. Eğer herhangi bir madde aldıysa böyle yapması normaldir.

Bir insanın uyuşturucu alıp almadığını anlar mısınız?
Anlamayız ki biz. Nereden anlayacağız? Şimdi normal bir insan bir adam kesecek, çok rahat gelecek testere alacak. Bu olacak iş değil. Normal bir insanın yapabileceği bir şey değil. Mutlaka bir şeyler alması lazım. Ya uyuşturucu, ya alkol... Rahat rahat yapılacak bir iş değil bu. Anormal bir durumu olsa anlardık, belli etmedi demek ki... Normal bir müşteri gibi geldi. Anormal davransa, en azından döner bakardık ne oluyor diye. Düşünün bir insan bir canlıyı kesip de testere sorar mı? Bu normal bir vatandaşın yapacağı iş değil bence. İnsanın zıvanadan çıkması lazım. İnsan bir hayvanı arabayla ezmeye kalktığı zaman ya da başka bir şey olduğunda bile ürperiyor. Bırak insanı kesmeyi... Çok önemli bir şey bu...

Aldığı testere hangisi?
Büyük boy olan.

Özellikle mi büyük boy istemiş?
Önce küçüğe bakmış, beğenmemiş...

Ne demiş tam olarak?
Bizim arkadaşlar küçüğü gösterince "O ufak" demiş. Sonra büyük olanı görmüş, "Bu olsun, sarın" demiş.