TBMM gölgesinde dolandırıcılık

TBMM’deki bir banka şubesinden sahte evraklarla 600 bin TL kredi çektiler. Aralarında bankacıların da bulunduğu 14 kişi gözaltında...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2009 Güncelleme 09 Mayıs 2009, 00:32

İÇİNDEKİLER

Dolandırıcılar sahtekarlıkta sınır tanımıyor... TBMM'deki bir banka şubesinde sahte evraklar kullanarak 600 bin liralık vurgun yapan şebeke çökertildi. Ankara polisi bir şebekenin sahte evraklarla bankalardan çok sayıda usulsüz kredi çektiğini tespit etti. Şebekenin ayrıca değeri düşük hurda ve hasarlı araçları yeniymiş gibi göstererek bankadan yüksek meblağlı kredi çektiği ve bu yöntemle bir bankanın TBMM'deki şubesini 600 bin TL dolandırdıklarını belirlendi.

SABIKALI ÇIKTILAR

Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen operasyonda şebekenin elebaşı Seyit Ali Y., 'usulsüzlük yaptığı' iddiasıyla bankadan atılan Barış Y. ve banka çalışanı Yılmaz T.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte çeşitli firmalar adına düzenlenmiş ayrıntılı bilanço, gelir tablosu, özet gelir tablosu belgeleri ve çeşitli evraklar ele geçirildi. Zanlılar, polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.