Yüzde yüz skandal

Belden aşağısı tutmayan çocuğa 2 hastane 2 farklı rapor verdi. Biri 'Yüzde 60 engelli' derken, diğeri 'Yüzde 100 sağlam' dedi. Gözler üçüncü raporda

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2010 Güncelleme 21 Ocak 2010, 00:00
Yüzde yüz skandal

İÇİNDEKİLER

Sağlık alanındaki keyfi uygulamalar yeni bir skandala davetiye çıkarttı. Rezaletin adresi ise Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesiydi. Şemsettin Çüçen (12) doğuştan engelli olarak dünyaya geldi. Belden aşağısı tutmayan çocuk, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamadı. Çocuğu için bakıcı aylığı almak isteyen baba Mehmet Çüçen, Şemseddin'in engelini belgeleyen rapor almak için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Burada maayene edilen çocuğa, "Yüzde 60 fonksiyon kaybı" raporu verdi. 15 gün sonra raporla birlikte maaş almak için Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne giden ailebeklemedikleri bir manzarayla karşılaştı. Hastane, bacakları tutmayan çocuk için "Yüzde 100 sağlam" raporu verdi. Skandal bununla da sınırlı kalmadı. Bir yetkili aileden engelli raporu karşılığında rüşvet de istedi. Şaşkına dönen aile de durumu İl Sağlık Müdürü Hasan Demir'e bildirdi. Demir, "Konuyu araştırıyoruz. Gerekirse üçüncü hastaneden rapor alınır" dedi.

ÇELİŞKİLİ O BELGELER
Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nden alınan raporda, "Özür durumuna göre vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 0" yazıyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan raporda ise "Özür durumuna göre vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 60" ibaresi yer alıyor.

DANA DİYE AT ETİ YEDİRİYORLAR


FULL HD 3D TV GELİYOR!

SİGARADA KAÇAK KORKUSU!

ÖĞRETMENE TATİL MÜJDESİ!

MALİYE SIKI TAKİPTE!