Bodrum sular altında kaldı

Bodrum'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Turgutreis beldesindeki 50 ev ve iş yerini su bastı.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 22 Ocak 2010, 15:11
Bodrum sular altında kaldı

İÇİNDEKİLER

Bodrum'da gece başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiliyor. Şiddetli yağış nedeniyle Turgutreis beldesinin Kadı Kalesi, Akyarlar ve Bahçelievler mevkisindeki yaklaşık 50 ev ve iş yerini su bastı. Vatandaşlar ev ve iş yerlerindeki suları Turgutreis Belediyesi itfaiye ekipleri yardımıyla tahliye ediyor.

Bu arada, Bahçelievler mevkisindeki derenin şiddetli yağış nedeniyle taşması sonucu sokaklar ve narenciye bahçeleri sular altında kaldı. Bazı vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yardımıyla evden çıkartılırken, bazıları ise evlerini ikinci katına çıkarak beklemeye başladı.

HASTA VE YAŞLI KADINI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Şiddetli yağış nedeniyle Kadı Kalesi mevkisindeki bir sitenin bahçesi sular altında kaldı. Sitenin içinde bulunan vatandaşların büyük bölümü ikinci katlara çıkarken Sümer Atak isimli hasta ve yaşlı kadın itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye gelen Turgutreis Belediyesine ait arama kurtarma aracı, yaşlı kadını bulunduğu evin birinci katından güçlükle alarak yaklaşık bir metre yüksekliğindeki su içinden sedyeyle çıkarttı. Yaşlı kadın sitenin önüne gelen bir kepçeye konularak yakınlarının yanına götürüldü.

Turgutreis beldesinde itfaiye ekiplerince çalışmaların devam ettiği bildirildi. Bölgede ev ve iş yerini su basan vatandaşlar yetkililerden zor durumda kaldıklarını ve yardım talep ettiklerini belirttiler. Bölge sakinlerinden Yakup Özsöylemez, derenin taşması sonucu çevresindeki çok sayıda ev narenciye bahçesini su bastığını söyledi. Şiddetli yağış nedeniyle bazı yolların zarar gördüğü ve belediye ekiplerin yollarda çalışmalar yaptığı gözlendi.

METREKAREYE 35 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ


Bodrum Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde son 10 saatte metrekareye yaklaşık 35 kilogram yağış düştü. Rüzgarın hızının saatte yaklaşık 50 kilometreyi bulduğu ilçede, kuvvetli rüzgar nedeniyle sahildeki restoranların balkonlarının su bastı ve rögar kapaklarının taştığı ilçede trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

MUĞLA'DA BAZI EVLERİN BODRUM KATLARINI SU BASTI

Muğla'da etkili olan sağanak sonucu son 6 saatte metrekareye 62.6 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağış nedeniyle bazı evlerin bodrum katlarını su bastı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak nedeniyle son 6 saatte metrekareye 62.6 kilogram yağış düştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışların gün boyu devam edeceğini bildirdi. Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, yağış nedeniyle bazı evlerin bodrum katlarını su bastığına işaret ederek, ''Su baskını yaşanan evlerde belediye ekiplerimiz çalışma yaptılar. Bu evlerde şuan için olumsuzluk söz konusu değil'' ifadelerini kullandılar.

Muğla'da gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana gelirken, Düğerek, Karabağlar ve Karşıyaka mahallelerindeki tarım alanları da su altında kaldı. Belediye ekipleri, taşkın yaşanmaması için yağmur kanallarında temizlik yaparken, polis ekipleri de trafiğin aksamaması için kavşaklarda önlem aldı. Öte yandan, Muğla-Marmaris kara yolu Kötekli mevkisinde, yağmur sularının kara yolunda birikmesi sonucu yolun tek şeridi ulaşıma kapandı.

YAĞIŞ NEDENİYLE EVLERİNDE MAHSUR KALAN ÇOCUKLAR KARNELERİNİ ALAMADI

Yurdun büyük kısmını etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Aydın'ın Didim ilçesinde dün gece yarısı başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle Hisar Mahallesi Altınkıyı Sitesi'nde, su baskını meydana geldi.

Son 24 saatte metrekareye 45,9 kilogram yağışın düştüğü ilçede, su baskını nedeniyle mahsur kalan çocuklar, karnelerini almak üzere okullarına gidemedi. Arışı yağış dolayısıyla bir saat ulaşıma kapanan Didim - Mavişehir yolunda bazı araçlar yollarda kaldı. Didim Belediyesine bağlı ekipler, su baskını yaşanan bölgelerde 3 vidanjör, 1 itfaiye aracı, 3 de kepçe kullanarak çalışma başlattı.

Söke ilçesinde de son 24 saatte metrekareye 48,4 kilogram yağış düştü. İlçede dün gece başlayan fırtına nedeniyle Kubilay Caddesi'nde park halindeki otomobillerin üzerine devrilen çam ağacı, maddi hasara neden oldu. Devrilen çam ağacı nedeniyle trafiğe kapanan İstasyon-Aydın Caddesi, sabah saatlerinden itibaren AYDEM ve Söke Belediyesi Park Bahçe ekiplerinin devrilen çam ağacını keserek kaldırmalarının ardından trafiğe açıldı. İlçede, Sanayi Sitesi bölgesinde de yol kenarındaki karabiber ağaçları fırtına nedeniyle devrildi.

BÜYÜK MENDERES'TE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Büyük Menderes havzasında etkili olan yağışlar, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden doğup Söke yakınlarında Ege Denizi'ne boşalan Büyük Menderes Nehri'nde su seviyesini yükseltti. Aşağı Büyük Menderes Havzasında yer alan Söke Ovası'ndan geçen Büyük Menderes Nehri'nin, yer yer taştığı görüldü. Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, yaptığı açıklamada, Büyük Menderes Nehri'nin taşmasının şu anda önemli bir tehlike oluşturmadığını söyledi. Meteoroloji yetkilileri, yağışın akşam saatlerinde etkisini azaltacağını bildirdi.