Ayalon: Şaka yapmıştım

Alçak koltuk krizinin mimarı Ayalon, Avrupa'nın Türk Başkanı Çavuşoğlu'nu ziyaret eden ilk isim oldu ve 'Koltuk çok kötü bir şakaydı, özür dilerim' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2010 Güncelleme 27 Ocak 2010, 00:38
Ayalon: Şaka yapmıştım

İÇİNDEKİLER

Türk Büyükelçisi'ne yönelik tavrıyla krize yol açan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, bu kez sıcak mesajlar verdi. Ayalon, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı görevine seçilen Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen ilk isimlerden oldu. Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyi olduğunu, ancak dönem dönem zorluklar yaşandığını söyleyen Ayalon, şu mesajları verdi: İki ülke de aynı tarafta, iki ülke de barış, istikrar ve refahı isteyen tarafta. Taraflar karşılıklı saygı ve dostlukla davranmalı ve gerginliği artırıcı konuşmalardan kaçınılmalı. Aslında her şey şakayla başladı. Medyaya yansımamalıydı. Bu bilinçli bir şekilde başlamadı. Hiçbir şekilde böyle söylenmemesi gerekiyordu. Çok kötü bir şakaydı. Özür dilerim, artık bunu arkamızda bırakmamız gerekiyor.

'Türkiye lehine çalıştım'
Ayalon, Çavuşoğlu'na, "Ben asla bir Türk düşmanı değilim. Hatta daha önce ABD, Kanada ve Arjantin gibi ülkelerde Türkiye lehine çalışmaktan mutluluk duydum" dedi.

Meclis'ten oda jesti
Meclis, Mevlüt Çavuşoğlu'na jeste hazırlanıyor. TBMM Başkanlığı, yurt dışından gelecek konuklarını ağırlaması ve çalışmalarını rahat yürütmesi için Çavuşoğlu'na TBMM'de geniş bir ofis ayarlanması için start verdi. Ofis kısa sürede hazır olacak.



PATRON EŞİNİZİ GEÇ SAATTE ARIYORSA...


1000 YENİ ELEMAN!

DOLAR YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

BU MAĞAZADA HERŞEY PARASIZ!

TOKİ DERGİ ÇIKARIYOR