Ankara'da kar zor anlar yaşattı

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 28 Ocak 2010, 14:30
Ankara’da kar zor anlar yaşattı

İÇİNDEKİLER

Kentin, Dikmen, Çankaya, Oran, Ufuktepe gibi yüksek kesimlerinde sürücüler zor anlar yaşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehir genelinde 73 Unimog, 15 özel solüsyon aracı, 13 greyder, 9 kepçe ve 17 ekiple kar ve buzlanmaya karşı çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Konya, İstanbul, Samsun ve Eskişehir yolları ile bulvarlarda tuzlama çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, ulaşıma kapalı ana arter bulanmadığını, kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerde yolların sık sık tuzlandığını kaydetti.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor. Yetkililer, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde don ve buzlanma görülebileceğini belirtti.

Bu arada, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi önündeki bekleyişleri sürüyor. Eylemlerinde 45. gününe giren işçiler, kurdukları brandalarda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. ''Adıyaman Çadırı''nda gece boyunca saz çalıp türküler söyleyen işçiler, böylece ''hem moral depolamaya, hem de ısınmaya çalıştıklarını'' söyledi.

ANKARA'DA KAR BUZLA 24 SAAT MÜCADELE


Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde 62 adet kar küreme aracı, 27 adet greyder, 20 adet kamyon, 31 adet loder, 30 adet kürekli ekip ve 900 işçi ile kar ve buzlanmaya karşı 24 saat süreyle çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda oluşturulan karla mücadele ekipleri şehir genelinde 24 saat süreyle görev yaparak, kar yağışı ve buzlanma ihtimaline karşı hazır halde bekleyeceği açıklandı.

Açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından dün geceden beri devam eden çalışmalarla kar ve buzlanmaya karşı kar küreme ve tuzlama araçlarıyla gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Başkent'te ana arterler ve bulvarlar üzerinde çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü belirten açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için otobüs ring yolları ile dolmuş güzergahlarında çalışmalara öncelik verildiği belirtildi. Açıklamada, çalışmaların Çetin Emeç gibi merkezi yerlerle İncek Bulvarı, Havaalanı Yolu, Eskişehir Yolu üzerinde yoğunlaştığını belirtildi.

Yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkililerinin, 62 adet özel donanımlı kar küreme aracı (Unimog), 27 adet greyder, 20 adet kamyon, 31 adet loder, 26 adet dozer ve 662 personel ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde karla mücadele yapıldığı yönündeki ifadelerine yer verildi. Ayrıca açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin 130 tonluk 1 adet tuz silosu ve 1 adet tuz solisyonu hazırlama tesisine sahip olduğu vurgulanarak, buz ve kara karşı yollarda alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullanıldığı belirtildi.