Şahanesin Hocam!

Yıllarca ahlak dersleri veren Yaşar Nuri Öztürk aşk hayatı ile önce çarşafa sonra dillere dolandı TAKVİM'in dünkü haberi üzerine sanatçısından siyasetçisine kadar birçok kişi, hocaya eleştiri yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2010 Güncelleme 29 Ocak 2010, 01:04
Şahanesin Hocam!

İÇİNDEKİLER

Aşk kimisine mutluluk, kimisine keder veriyor! Ama Eros'un oku pusulayı şaşırınca, skandal ve yorumlar birbirini izliyor! Tüm Türkiye ise dünden beri Takvim'in "Yaşar Hoca çarşafa dolandı" manşetini konuşuyor! Çünkü eşi Canan Öztürk, Yaşar Nuri Hoca'nın kendisini asistanı Şahane Müftüoğlu ile aldattığını ileri sürüyor. Hatta bu kadarla da kalmayıp, evinde bulduğu ve ikilinin kullandığını iddia ettiği "kirli çarşafı" mahkemeye delil olarak sunacağını söylüyor. Canan Öztürk, "İhanete uğradım" diye isyan ederken bugüne dek Yaşar Nuri Öztürk'ten hep doğru ahlaklı, iyi Müslüman olmanın derslerini alan Türk halkı ise büyük şaşkınlık yaşıyor! Vatandaş, Kur'an-ı Kerim'in öğretilerini savunan, ihanetinin ne denli günah olduğunu anlatan Öztürk'ün, aşk skandalının yanı sıra eşinin boşanma avukatı Pelin Ersan'a yaptığı "Gel, iki bekar insan beraber yemek yiyelim" teklifinin şokunu atlatmaya çalışıyor. Türkiye'nin gündemini sarsan bu "hayat karesinin" karşısında, sanat ve siyaset dünyasından ise bakın nasıl yorumlar geliyor:

Ailemizin din adamıydı!
Yaşar Nuri Öztürk'ün adı, Ayşe Özgün'ün hazırladığı gündüz programı ile hafızalara kazındı! "Ailemizin din adamı" olarak görülen Öztürk, bugüne kadar 50'ye yakın kitap yazdı. Time Dergisi tarafından "En önemli bilim adamları" listesinde ilk 10'a girdi. Kur'an-ı Kerim'in Türkçe çevirisi, 126 baskıyla Türkiye'nin en çok basılan kitabı oldu. 26 yıl boyunca öğretim üyeliği ve dekanlık yaptı. 2002'de İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. Daha sonra Halkın Yükselişi Partisi'ni (HYP) kurdu. Fakat "bilime zaman ayıramadığı" gerekçesiyle HYP Başkanlığını Şahane Müftüoğlu'na devretti.

'Çok vahim bir durum'
Tarihçi İsmail Nacar: Bunlar doğruysa çok vahim. Yaşar Nuri, 28 Şubat'ta itibar edilen insandı. 28 Şubat'ta bazıları, onu Diyanet İşleri Başkanı yapmak istedi. Ama şimdi bu tip insanların olumsuzlukları, şu veya bu şekilde çıkıyor. Kendisi, kendisinden yararlanacaklar listesinde yer alıyor.

Sibel Can: Ben Canan Hanım'ın haklı olduğuna inananıyorum. Yaşar Bey'e olan bakış açısı değişti mi, onu bilemem...

Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı: Arkadaşım olduğu için bu yapılan izahları, açıklamaları kınıyorum. Bir insanın aile hayatında problemleri olabilir. Hz. Nuh ve Hz. Lut'un da ailesiyle sorunu vardı. Adam bir hata yapmış olabilir. Onu, söyledikleriyle, bilgisiyle, yazdıklarıyla tenkit edin.

Kaya Çilingiroğlu: Bu herkesin başına gelebilir. Önemli olan tarafların saygılarını yitirmemeleridir.

Cem Yılmaz: Ben nasıl özel hayatımla ilgili yorum yapılmasını istemiyorsam Yaşar Hoca'nın yaşadıkları da kendi özeli, karışılmamalı.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu: Hoca olması böyle şeyler yaşamayacağı anlamına gelmez. Siyasete girdi ama bir yerde tutunamadı, başarılı olamadı...

AKP Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan: 20 yıllık arkadaşım, ne diyeyim. Doğruyu söylesem zülfiyare dokunur!

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman: Olay yargıda, müdahil olmak yakışmaz. Ama Canan Hanım'ın mağduriyeti söz konusu olursa, her kadına olduğu gibi onun için de elimden geleni yaparım.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter: Yaşar Nuri Öztürk, benim hocamdı. Onu, o olaya iten duyguları bilemeyiz. Eşini de tanırım, cici bir hanımdır.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen: İkisini de çok iyi tanırım, ailece görüşürüz. Bu durum özel yaşantısıdır. Kaderin insanları, neye sürüklediği belli değil. İşi uzatmadan boşanmalılar.

Ayşe Özgün: Yaşar Bey hakkında yorum yapamam çünkü çok sevdiğim ve saydığım biridir.



PAZAR TATİLİ AVM'LERİ BİTİRİR


İŞTE AKMERKEZ'İN DEĞERİ!

TURİST ARTIYOR GELİR DÜŞÜYOR!

BAKLAVACININ FISTIK DERDİ!

SEBZE MEYVE UCUZLUYOR!