'Meydanı boş bırakmayız'

Erdoğan'dan 2010 uyarıları: Kanunsuzluk meşrulaştırılamaz O devir bitti. Karanlık düşünceler geleceği karartamayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2010 Güncelleme 30 Ocak 2010, 01:47
’Meydanı boş bırakmayız’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2010 yılının ilk "Ulusa Sesleniş"inde, ad vermeden darbe iddialarına değindi, "Meydanı boş bırakmayacağız" dedi:

Yılmayız: Karanlık düşüncelerin, doymak bilmez ihtirasların, çağdışı zihniyetlerin çocukların geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar bu ülkenin medeniyet aşkını köreltenlere, gelişme hızını kesenlere meydanı boş bırakmayacağız.

Hukuk var: Kim bu ülkede hukuk yok zannediyor, istediği gibi davranabileceğini, kanunsuz girişimlerini çeşitli kılıflara büründürerek meşrulaştırabileceğini zannediyorsa bilsin ki artık o devirler geçti.

Oligarşik vesayet yok: Bu ülkede hukuk karşısında herkes eşittir, kimse hukukun üzerinde değildir, kimse kanunlarca çizilmiş sınırlardan muaf değildir. Bu ülkenin insanları bir daha oligarşik vesayet altında yaşamasın, Türkiye'nin gidişatına milletimiz karar versin istiyoruz.

Enflasyona ezdirmeyiz: Popülist davranırsak, siyasi menfaatlerimizi düşünerek olmayan paraları dağıtırsak, bunun bedeli sonra çok daha ağır olarak bu milletin sırtına yükleniyor. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Sağlam gideceğiz ama sürekli üstüne koyarak gideceğiz. Anneler; 7 yıl önce asgari ücretle evine kaç yumurta, ekmek, ne kadar peynir, un, yağ alıyordunuz? Çok fazlasını bugün alıyorsunuz. Asıl ölçü bu, diğerleri yalan.


İPAD'İN BAŞI İÇ ÇAMAŞIRI FİRMASIYLA DERTTE


16 YAŞINDAN KÜÇÜKLER FIRINDA ÇALIŞABİLİR Mİ?

TÜRKİYE İLE DEVAM EDEMEYİZ

DOĞALGAZA ZAM MI GELİYOR?