Özal: Babamın ölümünde, 'faul' olduğu kesin

9. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 19. yıl dönümü öncesinde anıldı. Oğul Ahmet Özal, babasının vefatında futbol tabiriyle bir 'faul' olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2012, 16:42
Özal: Babamın ölümünde, ’faul’ olduğu kesin

İÇİNDEKİLER

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde 'Turgut Özal'ı Anmak ve Anlamak' konulu panele katılan Ahmet Özal, gazetecilerin sorularını cevapladı. Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı değerlendiren Özal, Devlet Denetleme Kurulu (DDK)'nın araştırmalarına devam ettiğini anlattı. Savcılığın da çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Özal, "Zamanı gelip rapor açıklandığında hep beraber göreceğiz. Futbolda 'faul' tabiri vardır. Burada da bir faul olduğu kesin. Bu raporda kimin kime faul yaptığı kesin belli olacak." dedi.

Türkiye'de bir çok sırrın aydınlanacağın belirten Özal şöyle konuştu: "Türkiye'de 1990'lı yıllarda rahmetli babamın ölümüyle başlayan ve karanlıkta kalan noktalar yavaş yavaş aydınlanmaya başlıyor. Türkiye'nin eski bir Türkiye olmadığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da açıkladı. Bunu iyi anlamak lazım. Ne varsa ortaya çıkacağı kanatindeyim. Bundan sonra gizli bir şey kalmayacak. Bunlar Türkiye için hayırlı işlerdir. Ergenekon meseleleri belki Türkiye'de insanlara acı veriyor, zor geliyor. Doğrudur ama bunların olması lazım ki Türkiye bir daha geri dönüp bakmasın. Bu defter kapansın, bitsin artık."

Babasının vefatı üzerinden 19 yıl geçtiğini kaydeden Ahmet Özal, bu kadar zaman geçmesine rağmen insanların hala Özal'ı konuştuğunu belirtti. Özal, "Rahmetli babam sağlığında, 'ben öldükten 5 yada 10 yıl sonra beni daha iyi anlayacaklar' demişti. Demokrasi ve ekonomi gibi alanlara bugün baktığımızda bütün temeller o dönemde atılmıştı. Türkiye çok büyük bir ülke konumuna geldi." ifadelerini kullandı.