Şeytanın aklına gelmez!

Cezaevinden tahliye olur olmaz yeniden kredi kartı dolandırıcılığına yönelen İ.H.Ç. yönetimindeki 5 kişilik şebeke düzenlenen operasyonla çökertildi.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2012, 16:38
Şeytanın aklına gelmez!

İÇİNDEKİLER

Pizza kuryelerini maaşa bağlayan şebekenin sipariş veren müşterilerinin kredi kart bilgilerini kopyaladıktan sonra hesaplarını boşalttıkları ortaya çıktı.

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, artan kredi kartı dolandırıcılığı olayları üzerine harekete geçti. Ekipler yaptıkları araştırmada 5 ay önce cezaevinden tahliye olan İ.H.Ç.'nin tekrar kredi kartı dolandırıcılığı işine döndüğü belirlendi. Esenyurt'ta tespit edilen adreslere önceki gün düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bir pos cihazı, 73 adet boş kredi kartı plastiği, 25 adet kopyalanmış kredi kartı, çeşitli kurumlara ait kaşeler ele geçirildi.

Emniyette sorguya alınan şüphelilerin çalışma yöntemleri de ortaya çıktı. Şebeke lideri İ.H.Ç., bir pizzacıda kurye olarak çalışan A.D. ile görüşüp aldığı maaşın 3 mislini teklif etti. Teklifi kabul eden pizza kuryesi A.D., şebekeye girdi. Şebeke üyelerinden E.B., temin ettiği pos cihazına özel bir yazılım yükledi. Pizza kuryesi A.D., sipariş üzerine gittiği müşterilerinin ev ve işyerlerine gittiklerinde de yanlarında kart bilgileri ile şifrelerini kopyalamak için dizayn edilmiş pos cihazlarını da götürüyordu. Kuryeler önce kendi cihazlarından kartı geçiriyor ve "Bu cihaz işlemİ onaylanmadı" diyerek şirketin pos cihazından ödeme işlemini yapıyordu. Elde edilen bilgilerle sahte kredi kartları üretilip kullanılıyordu.

Yetkililer, bu yöntemi kullanan şebekenin şimdiye kadar 55 kişinin hesabından para çektiğini belirtti. Emniyette işlemleri tamamlanan 5 zanlı Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, emniyet yetkilileri, vatandaşları evlerine gelen kuryelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kuryelerin yanlarında ikinci bir pos cihazı olup olmadığına dikkat edilmesi istedi. İkinci bir pos cihazı görülen durumlarda ise şirketi aramalarını söyledi.