Acıklı film

Engelliler şimdi yetim kaldı! Sakatlar Konfederasyonu Onursal Başkanı Öztimur, aracını denize sürdü. Herkes intiharı film çekimi zannetti. Ancak acı olay gerçekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2012 Güncelleme 18 Nisan 2012, 01:40
Acıklı film

İÇİNDEKİLER

Hayatını engellilere adayan ve 13 yıl Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı'nı yapan bedensel engelli Ahmet Faruk Öztimur (51), yaşamına son verdi. Korkunç olay, önceki gece Antalya Kaleiçi'nde meydana geldi. Bedensel engelli Öztimur, özel otomobili ile Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'na gitti. İddiaya göre, eski başkan Öztimur denizde tekne olmayan yere aracını çekti. Uzun süre denizi seyreden Öztimur, daha sonra bir midyeciden midye aldı. Ardından tekerlekli sandalyesiyle tekrar çevreyi seyretmeye başladı.

TURİSTLER 'GERÇEĞİ' GÖREMEDİ
Öztimur, daha sonra tekerlekli sandalyeden inip, otomobiline bindi. Aracının sağ ön camını açık bırakan Öztimur, aracını önce geriye daha sonra da ileriye sürdü. Araç kıyıdan 12 metre uzağa uçtu. Olayı gören yerli ve yabancı turistler ise film çekimi olduğunu sandı. Ancak her şey gerçekti. "Gerçek" ortaya çıkınca olay, kurtarma ekiplerine ve itfaiyeye intikal etti. İtfaiye, denize uçan otomobilin camını kırarak, Ahmet Faruk Öztimur'u araçtan çıkardı. Ancak artık çok geçti. Talihsiz adam hayatını kaybetmişti. Ahmet Faruk Öztimur'un cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Eşinin ölüm haberini alan Şeyma Öztimur ise şok geçirdi. Öztimur'un ilk evliliğinden 3, ikinci evliliğinden ise bir kızı olduğu öğrenildi.

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDÜ
Canına kıyan Öztimur'un, bir süre önce kan kanserine yakalandığı öğrenildi. Tedavisine başlanan Öztimur'un bir süredir bunalımda olduğu belirtildi. Yakınları Öztimur'un, bunalımda olduğu için intihar etmiş olabileceğini söyledi.

ENGELLERİ AŞTI
Daha 1 yaşında koltuk değneklerine mahkum olan Öztimur, hayatını engellilere adadı. Öztimur, 2005'te "Özürlüler Yasası"nın çıkmasını sağladı.

* Ahmet Faruk Öztimur'un aracı, 12 saat sonra Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan vinç ile kıyıya çıkartıldı. Çalışma sırasında Öztimur'un aracında bulunan engelli logosunun bulunması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

* Öztimur, TRT'de "Her şeye rağmen" adlı program yaptı. Engelliler için "Yaşama Sevinci Spor Kulübü"nü kurdu.

* Babalarının öldüğünü öğrenen Merve Öztimur ile kardeşleri, Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına boğuldu. Acılı eş Şeyma Öztimur ise güçlükle sakinleştirildi.