Tadımız kaçtı

Türkiye'nin en ünlü aşçılarından olan ve 'Ümit Usta' olarak tanınan Ümit Ömer Sevinç, dün işyerinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2012 Güncelleme 20 Nisan 2012, 01:59
Tadımız kaçtı

İÇİNDEKİLER

Cevahir Alışveriş Merkezi'nde gıda danışmanı olarak görev yapan Ümit Usta, dün öğle saatlerinde rahatsızlandı. Ustaya, AVM'ye giden 112 ekipleri yaklaşık iki saat boyunca kalp masajı yaptı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Ümit Usta, hayata döndürülemedi. Sevinç'in cenazesi Şişli etfal Morgu'na kaldırıldı. Yemek üzerine bir çok kitabı da bulunan ünlü yemek uzmanı ve aşçısı Ümit Usta, 2005 yılından beri bilgi, beceri ve tecrübelerini İSMEK Sarıyer Ferahevler Kurs Merkezi'nde İstanbullularla paylaştı. Polis merkezlerinde aşçılara kurs verdi.

MUTLU BİR EVLİLİĞİ VARDI
Ümit Usta'nın eşi Filiz Sevinç de gıda mühendisi ve iyi bir aşçı. Filiz Sevinç bir röportajında eşinden bahsederken "Ondan gerçekten çok şey öğrendim. Mutlu süren evliliğimizde çocuğumuz olmadı. Eşime, 'Gel Ümit Usta, beraber bilgimizi İstanbullularla paylaşalım" dedim ve İSMEK Sarıyer Ferahevler Kurs Merkezi'nde eşimle birlikte yemek branşında usta öğreticilik yaptık" diye konuşmuştu. Ümit Usta İSMEK yemek branşında eğitim, tabldot aşçılığı, soğuk mutfak, pastacılık, yiyecek hazırlama ve pişirme teknikleri gibi ana başlıklar altında eğitim veriyordu.


Mustafa KAYA