Adaletin kör tarafı

Eşinden şiddet gördü, sığınma evine yerleşti. Eve döndü, yine dövüldü. Mahkeme dayakçı kocaya 'Evden uzaklaş' dedi. Ancak kimse kararı takip etmedi. Sonuç yine aile faciası oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2012 Güncelleme 26 Nisan 2012, 02:01
Adaletin kör tarafı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da klasik bir kadın dramı daha yaşandı. 35 yaşındaki Hatice Yurtseven, sıkıntılı iki evlilik geçirdikten sonra bir fırında çalışan ve kendisinden 5 yaş küçük olan Yusuf Yurtseven ile 4 yıl önce evlendi. Çiftin 2009 yılında Elif adını koydukları bir kız çocukları dünyaya geldi. Genç kadın, eşinden şiddet görmeye başladı. 21 Şubat 2012'de polise başvuran Hatice Yurtseven, çocuğuyla birlikte kadın sığınma evine yerleştirildi. Gözaltına alınan eş Yusuf Yurtseven'in önce ifadesi alındı sonra da serbest bırakıldı.

ARKADAŞ YANI
Çocuğuyla birlikte kadın sığınma evinde bir ay kalan Hatice Yurtseven, evine döndü. Ancak şiddet devam edince genç kadın tekrar savcılığa giderek eşi için evden uzaklaştırma talebinde bulundu. Mahkeme 2 ay süreyle geçerli olmak üzere Yusuf Yurtseven'in evden uzaklaştırılmasına, genç kadın ve 3 yaşındaki çocuğunun evi kullanmasına karar verdi. Eşi evi terk etmeyince, Hatice Yurtseven bir kadın arkadaşının evine yerleşti. Önceki akşam eşini arayan Yusuf Yurtseven, barışmak istediğini söyledi. Genç kadın eve dönünce içki içmekte olan adam, eşini 2 kurşunla vurduktan sonra silahı başına dayayıp intihar etti. Eve gelen ekipler Yusuf Yurtseven'i ölü, Hatice Yurtseven'i ise yaralı halde buldu. 3 yaşındaki Elif ise kanlar içinde ağlıyordu. Hastaneye kaldırılan Hatice Yurtseven'in hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Küçük Elif ise Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.


DENİZ DERİN