Hava birliği

Türk Hava Yolları, Mehmetçik'i bedava taşıyacağını açıkladı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım'dan müjdeli bir haber daha vardı: Asker sevkıyatında THY dışındaki firmalar da destek verecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2012 Güncelleme 25 Ekim 2012, 01:05
Hava birliği

İÇİNDEKİLER

Güvenlik güçleri, terör örgütüne yönelik operasyonları yoğunlaştırdı. Doğu ve Güneydoğu'da geniş çaplı operasyon başlatıldı. Ancak Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen saldırı, bardağı taşıran son damla oldu. İstihbarat kaynakları, bu tür saldırıların artacağı bilgisini alınca Genelkurmay Başkanlığı harekete geçirdi. Terhis olan, izne giden ya da izinden dönen askerlerin hava yoluyla taşınmasına karar verildi. Bu kapsamda Türk Hava Yolları yeni yıldan itibaren riskli bölgelerde görev yapan askerlerin ücretsiz taşınacağını açıkladı. THY'nin kararı herkesi sevindirirken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan ikinci bir müjde geldi.

YER HİZMETLERİ DE DAHİL
Bakan Yıldırım, askerlerin hava yolu ile sevkıyatıyla ilgili olarak, THY dışındaki firmalardan da destek istediklerini belirtti. "Bu çağrımıza hava yolu şirketleri olumlu karşılık verdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile diğer hava alanı işletmecileri de kendi hizmet bedellerini almayacağını ifade etti" dedi.

'SEVE SEVE YAPARIZ'
Yıldırım, şöyle devam etti: "Bütün Türk firmaları, askeri sevkıyatı seve seve yapacaklarını ifade etti. Uygulama önümüzdeki günlerde başlayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri de kendi bünyesinde asker sevkıyatın hava yolu ile yapılması konusunda çalışmalara kısmen başladı."

HELİKOPTERLER DEVREYE GİRDİ
Havada birlik, büyük heyecan yaratırken askerleri helikopterle taşıma uygulaması da başlatıldı. Buna göre riskli bölgelerden terhis olan, izne giden veya dönen askerler, helikopterlerle havaalanından alınıp birliklerine götürülüyor.