Nezakete bomba

Adalet Bakanı Ergin, dün Sincan Cezaevi'ne gitti, açlık grevi yapan mahkumları ziyaret etti. 'Sesleri duyulmuştur' dedi. Ancak buna karşın BDP 30 Ekim'i 'Direniş günü' ilan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2012 Güncelleme 25 Ekim 2012, 00:00
Nezakete bomba

İÇİNDEKİLER

Ankara'da dün çok önemli bir gelişme yaşandı. Terör örgütü PKK-KCK tutuklu ve hükümlülerinin açlık grevi kritik noktaya gelince Adalet Bakanı Sadullah Ergin Sincan Cezaevi'ne jest ziyareti yaptı.

GÜRÜZ'LE GÖRÜŞTÜ
Ergin "Sesiniz duyulmuştur. Eylemden vazgeçin" dedi. 28 Şubat tutuklusu olan Kemal Gürüz ile Teoman Koman'ı da ziyaret eden Bakan, şöyle devam etti: "Sağlık çalışanları teyakkuzda. Bu konumda olan mahkumların kontrolleri yapılmaktadır. Şu an için çok sıkıntı verici bir tablo olmadığını düşünüyorum." Ergin ayrıca reform paketini de açıkladı: "İnfaz erteleme 1 yıla çıkacak. Ağır hastalıkta infaza ara verilecek. Yakınının ölümünde dışarı çıkan tutuklu, evinde kalacak. Eşle kalma izni yasa çıkar çıkmaz başlayacak."

'HAYAT DURSUN!'
Buna karşılık BDP'den tansiyonu yükselten bir çağrı geldi. BDP, Parti Meclisi kararıyla 30 Ekim'i "topyekün direniş günü" ilan etti ve şu çağrıyı yaptı: "Tüm halkımız bulundukları alanda hayatı durdurmalı. Vekillerimiz ve belediye başkanlarımız açlık grevine katılmalı."

Hazal ATEŞ