Uyanık ortaklar

İflas eden 2 ortak çareyi birbirlerini kaçırmakta buldu. Fakir ortak, zengin ortağın ailesinden fidye istedi. İki kafadar polis tarafından saklandıkları evde televizyon izlerken yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2012 Güncelleme 27 Ekim 2012, 00:00
Uyanık ortaklar

İÇİNDEKİLER

İstanbul polisi, geçtiğimiz haftalarda çok ilginç bir adam kaçırma vakası ile karşı karşıya geldi. 29 yaşındaki Soner Y.'den 2 gün boyunca haber alamamaları üzerine şüpheye kapılan aile, eve gelen "Oğlunuz elimizde. Onu kaçırdık. Bir hafta içerisinde istediğimiz evi vermezseniz öldürürüz" telefonu sonrası polise başvurdu. Aldıkları tehdidin ardından hemen harekete geçen Soner Y.'nin ailesi, çocuklarının eski iş ortağı Sadık T. (28) tarafından kaçırıldığı şikayetinde bulundu ve polise, oğullarının hayatına karşılık kendilerinden bir ev istendiğini söyledi. Soner Y. de ailesini arayarak, "Kaçırıldım. Nerede olduğumu bilmiyorum. Yardım edin" dedi. Olayla ilgili harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Soner Y.'nin Sarıyer'de bir ev kiraladığını tespit etti. Akşam saatlerinde adrese baskın gerçekleştiren polis, kaçırıldığı zannedilen Soner Y. ile onu kaçırdığı iddia edilen Sadık T.'yi televizyon seyrederken buldu.

FİDYE, APARTMAN DAİRESİ
İki iş ortağının, iflas ettikten sonra ortaklaşa olarak plan yaptıkları, Soner Y.'nin ailesine yalan söyleyerek apartman dairesi talep ettikleri ortaya çıktı. Soner Y. polisteki ifadesinde, "Ağabeyim adına 400 bin lira kredi alıp Sarıyer'de market açtık ama kısa sürede iflas ettik. Ağabeyim de krediye karşılık Sadık'ın teminat olarak gösterdiği evi istedi. Ama ev Sadık'ın üzerine değildi. Evi alıp borcu ödemek için böyle bir senaryo hazırladık" dedi. Soner Y., Sadık T. ve sahte kaçırılma olayında kendilerine yardımcı olduğu tespit edilen D.H. isimli arkadaşları, haklarında 'yalan beyan' suçundan işlem yapıldıktan sonra adliyeye sevk edildi. Şahıslar mahkemede "Pişmanız" dedi.


Emir SOMER