Kıyamet turizmi

Mayalar'ın kehanetinde 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı, Şirince köyünün etkilenmeyeceği anlatıldı. Buna inanan binlerce kişi de, ünlü beldede yer ayırttı. Köylüler bayram yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2012 Güncelleme 28 Ekim 2012, 00:00
Kıyamet turizmi

İÇİNDEKİLER

İzmir Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü, tarihi medeniyet olan Mayalar'a minnettar... Çünkü Maya takvimine göre "efsanevi Marduk gezegeninin 21 Aralık 2012'de dünyaya çarparak kıyametin kopacağına" inanılıyor. Dünyada kendilerini "Mavi Enerji Grubu" olarak nitelendiren bir grup, 21 Aralık'ta kopacak kıyametten, yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa'nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceğini düşünüyor.

YÜZDE 100 DOLU...
Bu düşünce, önemli bir turizm merkezi konumunda olmasına karşın kış aylarını bomboş geçiren Şirince köyünü cazibe merkezi haline getirdi. Dünyadaki hayatın 21 Aralık'ta son bulacağına ve bu kıyametten sadece Şirince ile Bugarach köylerindeki insanların Hz. İsa tarafından kurtarılacağına inanan "Mavi Enerji Grubu"na mensup kişiler, Şirince'deki konaklama tesislerinderezervasyon yaptırdı. Köydeki tüm oteller, ponsiyonlar, aralık ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

'BİR GEMİ GELECEKMİŞ'
Şirince' deki Mistik Konakları sahibi turizmci Engin Vatan, söz konusu inanç nedeniyle yabancı turist açısından her sene boş geçen Aralık döneminde farklılık yaşandığını söyledi. Vatan, "Noel nedeniyle hiç yabancı müşteri gelmezdi ama bu yıl tam tersi oldu. Dünyanın her yerinden insanlar yer ayırtıyor" diye konuştu. Şirince Kırkınca Konakları'nın sahibi turizmci İlkan Gülgün de "Şirince'ye bir gemi gelecekmiş, insanları alıp götürecekmiş. Böyle bir inanış var, yoğunluğu buna bağlıyoruz'' dedi.

MAYALAR KİMDİR?
Mayalar, Güney Amerika'da, MS. 250-900 arasında yaşadı. En gelişmiş yazı sistemini buldular. Astrolojik takvimler yaptılar. Dünyanın güneş çevresinde 365 günde döndüğünü bildiler. Piramitler inşa ettiler. "2012'de kıyamet kopacağı" gibi birçok kehanette bulundular. Ve bir gün yemeklerini dahi yarım bırakıp kayboldular...

FİLMİ DE ÇEKİLDİ
Mayalar'ın kehaneti, filme de çekildi. "2012" adlı yapım, büyük ilgi gördü. Ancak uzmanlar, Maya takvimine göre 21 Aralık'ta bir döngünün bitip başka bir döngünün başlayacağına işaret edildiğini, kıyamet inancının yanlış olduğunu söylüyor.